Манчестър Сити разгроми Лестър с 6:3 на Итихад в мач

...
Манчестър Сити разгроми Лестър с 6:3 на Итихад в мач
Коментари Харесай

Ман Сити разтроми Лестър в шоу с 9 гола

Манчестър Сити разгроми Лестър с 6:3 на Итихад в мач от 19-ия кръг на британската Висша лига. Домакините поведоха с 4:0 още преди да е изигран половин час от срещата посредством голове на Кевин Де Бройне 5`, Рияд Марез 14` (дузпа), Илкай Гюндоган 21` и Рахим Стърлинг 25` (дузпа).

" Лисиците " пък се върнаха в дуела с попадения на Джеймс Мадисън 55`, Адемола Лукман 59` и Калечи Ихеаначо 65`. Емерик Лапорт 69` обаче вкара за 5:3, Рахим Стърлинг в 87-ата минута пък бе прецизен за 6:3 във визирания мач от Boxing Day на ВЛ.

" Гражданите " водени от Пеп Гуардиола са първи във краткотрайното класиране на Висшата лига с 47 точки от 19 срещи. Ливърпул е втори във краткотрайната таблица на британския футболен шампионат с пасив от 6 т. по отношение на Ман Сити, само че мърсисайдци са с мач по-малко. Лестър е в средата на подреждането.



Тотнъм разруши Кристъл Палас с 3:0 в лондонското дерби на Боксинг дей от 19-ия кръг на британската Висша лига и излезе пети във краткотрайното класиране. В рамките на единствено две минути шпорите взеха удобен задатък с голове на Хари Кейн (32) и асистиралият му Лукас Моура (34), който се разписа след пас на Емерсон.

През втората част Лукас Моура записа втора асистенция за гола на Хьон-Мин Сон (74), който направи разликата класическа. До края на мача пък нямаше други попадения.

След триумфа си Тотнъм събра 29 точки и излезе на пета позиция във краткотрайното класиране, изпреварвайки градския противник Уест Хям, който в това време отстъпи с 2:3 на Саутхемптън в Лондон. Кристъл Палас е на 12-о място с 20 точки.

Арсенал продължава с възходящото си показване в британската Висша лига. Селекцията на Микаел Артета реализира четвъртата си поредна победа. Лондончани нямаха никакъв проблем при визитата си на Норич и подчиниха новаците с 5:0. В воин за " топчиите " се трансформира националът Букайо Сака, който заби два гола. По още един прибавиха Киърън Търни, Александър Лаказет и Емил Смит Роу.

Така Арсанал към този момент е единствено на 3 точки от третия Челси, който довечера играе с Астън Вила.

Саутхемптън сервира изненадата, откакто завоюва с 3:2 гостуването си на Уест Хем. За " светците " точни бяха Мохамед Елиунуси, Джеймс Уорд-Праус и Ян Беднарек, а от лондончани се разписаха Михаил Антонио и Саид Банрама.

Тимът на Ралф Хазенхютъл не бе печелил от началото на ноември, когато победи Астън Вила. За момчетата на Дейвид Мойс пък неприятната серия продължава и те имат едвам една победа в последните пет дуела от шампионата.

РЕЗУЛТАТИ

Манчестър Сити - Лестър 6:3

Норич - Арсенал 0:5

Тотнъм - Кристъл Палас 3:0

Уест - Хем - Саутхемпътн 2:3
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР