Манчестър Сити победи с категоричното 4:1 у дома Манчестър Юнайтед

...
Манчестър Сити победи с категоричното 4:1 у дома Манчестър Юнайтед
Коментари Харесай

Манчестър Сити с лека победа в градското дерби

Манчестър Сити победи с безапелационното 4:1 вкъщи Манчестър Юнайтед в дербито от 28-ия кръг във Висшата британска лига. Шампионите са преди всичко във краткотрайното класиране с 69 точки, до момента в който " алените дяволи " заемат пета позиция с 47 точки.  

Двубоят започва чудесно за домакините, които поведоха в резултата още в петата минута посредством Кевин де Бройне. Белгиецът се разписа с удар от наказателното поле след подаване на Бернардо Силва.

Джейдън Санчо изравни за Юнайтед с шут от отдалеченост в 22-ата минута, само че насладата на гостите беше къса. В 28-ата минута Де Бройне за повторно в дуела даде задатък за " небесносините ", които направляваха напълно събитията на терена.

Преди края на първата част Рияд Марез и Фил Фоудън пропуснаха да се разпишат във вратата, защитавана от Давид де Хеа. Санчо пък също имаше преференциален късмет, само че не съумя да затрудни стража на домакините Едерсон.

След почивката Манчестър Сити контролираше напълно събитията на терена и стигна до нови две попадения.

Рияд Марез със мощен удар в 68-ата минута направи резултата 3:1, а във втората минута на спомагателното време още веднъж алжирският национал Марез се квитанция за 4:1 след асистенция на Илкай Гюндоган.

В този дуел Юнайтед не можеше да разчита на контузения Кристиано Роналдо. 

В понеделник е мачът сред Тотнъм и Евертън. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР