Манчестър Сити победи с 2:1 Лийдс в 35-я кръг на

...
Манчестър Сити победи с 2:1 Лийдс в 35-я кръг на
Коментари Харесай

Сити и Ливърпул пак биха, Челси също спечели

Манчестър Сити победи с 2:1 Лийдс в 35-я кръг на Висшата лига. Тимът на Хосеп Гуардиола реализира десетия си следващ триумф в елита и усили задатъка си пред Арсенал. Сити има 82 точки, четири повече от Арсенал. Лийдс, който преди дни назначи, е 17-и с 30 точки.

Илкай Гюндоган вкара и двата гола за триумфа и пропусна дузпа малко преди края. Родриго беше прецизен за гостите в края. Гюнгодан се разписа в 19-ата и 27-ата минута. После Холанд изпусна три положения и удари греда, само че не съумя да вкара. Той остави и дузпата на Гюндоган, само че халфът пропусна.

Ливърпул победи с 1:0 Брентфорд и записа шестия си следващ триумф. Така алените резервираха вяра за класиране в Топ 4. Тимът на Юрген Клоп е пети с 62 точки, единствено на точка зад четвъртия Манчестър Юнайтед. Юнайтед обаче е с два мача по-малко.

Ливърпул стигна до гол още в 13-ата минута след добра офанзива, приключена от Мохамед Салах. Голът е исторически за него –. Голът му е под номер 100 в семейства за алените.

В 40-ата минута Брентфорд стигна до гол посредством Браян Мбемо, само че попадението беше анулирано поради засада.

Челси реализира първа победа във Висшата лига от 11 март насам. Сините сложиха завършек на серията шест следващи загуби във всички шампионати след 3:1 над Борнемут. Това беше първа победа под управлението на краткотрайния управител Франк Лампард.

Конър Галахър изведе Челси напред, а Матиас Виня изравни. Беноа Бадиашил в 82-ата минута и Жоао Феликс в 86-ата донесоха триумфа на сините. Столичани остават 11-и в класирането с 42 точки.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР