Манчестър Сити няма да мисли за минали провали в Шампионската

...
Манчестър Сити няма да мисли за минали провали в Шампионската
Коментари Харесай

Гуардиола преди мача с Байерн: За нас това е нова възможност да се докажем срещу един от най-добрите отбори в Европа

Манчестър Сити няма да мисли за минали провали в Шампионската лига или за богатата история на Байерн Мюнхен в европейските клубни шампионати преди срещата сред двата отбора в реванша от четвъртфиналите на най-престижната клубна конкуренция на Стария континент, увери мениджърът на британския отбор Пеп Гуардиола.

Сити победи Байерн Мюнхен с 3:0 в първата среща, а тази вечер ще гостува в Германия.

" Не можем да играем, състезавайки се против историята. За нас това е нова опция да се потвърдим против един от най-хубавите тимове в Европа. Няма да играем против историята, нито против това, което те са постигнали ", добави испанският експерт.

Гуардиола предизвести, че Байерн, макар вътрешната турбуленция, ще излязе с желанието да обърне развиването на четвъртфиналите. Манчестър Сити към момента преследва първия си трофей от Шампионската лига откакто през 2021 година игра на финала.

" Познавам логиката на психиката на Байерн. Тя е в кожата на играчите и знам, че те имат вяра, че могат да се оправят. Ние също имаме вяра в това. Когато си в подобен клуб, с историята, която те имат, обстановката е такава ", добави Пеп Гуардиола, който бе треньор на Байерн Мюнхен сред 2013-а и 2016 година.

Настоящият му отбор Манчестър Сити е непобеден към този момент в 14 следващи срещи, а се чака Фил Фоудън да се завърне в състава, въпреки и да не бъде измежду титулярите, написа организация " Ройтерс ".

" Определено това е добра вест за нас. Той направи единствено една подготовка, само че пътува с нас и ще бъде на пейката. Със сигурност не може да играе 90 минути, само че той е специфичен футболист и няма потребност от доста тренировки, с цел да бъде подготвен. Важно е, че ще бъде с нас ", удостовери Гуардиола.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР