Манчестър Сити не е имал идеален старт на сезона в

...
Манчестър Сити не е имал идеален старт на сезона в
Коментари Харесай

Гуардиола: В нашия отбор се случват твърде много неща, трябва да запазим спокойствие

Манчестър Сити не е имал съвършен старт на сезона в преследването на невиждана четвърта поредна купа във Висшата лига, само че мениджърът на отбора Пеп Гуардиола, че отборът му е подготвен да предизвикването и поради насъбрания опит отминалите сезона, заяви Ройтерс.

" Гражданите " са четвърти в класирането с мач по-малко, само че тимът завоюва единствено две победи в последните си седем мача. Сити изостава на 5 точки от водача Ливърпул. Тимът на Гуардиола не е съумял и да резервира суха мрежа от месец октомври насам.

" Отборите от дъното на класирането вършат резултата и печелят точки против отборите от първата половина. През последните няколко сезона това не се случваше постоянно, а в този момент положителните тимове се борят и страдат във всеки мач ", сподели Гуардиола на конференцията си.
 Бернардо Силва изравни достижение на Роналдо във Висшата лига
Бернардо Силва изравни достижение на Роналдо във Висшата лига

Вижте какво е то

" Не се предаваме, продължаваме напред и следваме мачовете един по един. Свикнали сме да го вършим последните сезони, би трябвало единствено да запазим успокоение ", сподели испанецът. " Висшата лига е дълга, има прекалено много неща. В нашия тим се случват доста неща ", счита той.

Сити се среща с опашкаря Шефилд Юнайтед в събота, като това е тим, който са побеждавали във всичките си мачове във Висшата лига. Ерлинг Холанд продължава да е отвън игра, паралелно до Кевин Де Бройне, Жереми Доку и Джон Стоунс.

Норвежецът Холанд, който е отпред на голмайсторите в шампионата с 14 попадения, не е играл от началото на декември и пропусна последните 6 мача на отбора във всички шампионати.

Сити приключва 2023 година с пет извоювани купи. " Не е неприятно. Никак не е неприятно, постоянно може да е по-добре, само че да не сме алчни ", сподели Гуардиола.

" Когато загубим мач, сме отвън играта за купата, когато спечелим, се връщаме. Това е последният мач за годината, а по-късно през януари ще е по-спокойно и ще имаме повече време за възобновяване ", сподели още Пеп Гуардиола.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР