Mana, малко позната криптовалута, използвана за купуване и продаване на

...
Mana, малко позната криптовалута, използвана за купуване и продаване на
Коментари Харесай

Криптовалута поскъпна с 400% след като Фейсбук смени името си

Mana, малко позната криптовалута, употребена за пазаруване и пласиране на виртуална земя, нарастна внезапно през уикенда откакто Facebook разгласи решението засмяна на името си.
Цената на mana удари исторически най-много от 4.16 $ по време на търговията в събота вечер, сочат данните на CoinMarketCap, представени от СиЕнБиСи. Това е растеж от 400% по отношение на цената от преди обявлението на Facebook за промяна на името на Meta. След ценовия най-много последва промяна в цената, като все още на приготовление на материала mana се търгува против 3.14 $.
Промяната в посоката на бизнеса на Facebook цели слагане на фокус върху „ метавселената “ - споделена виртуална действителност, в която потребителите могат да взаимодействат, както между тях, по този начин и с цифрови обекти.
Създадена през 2017 година, mana съставлява виртуалната валута в системата Decentralans – платформа, в която потребителите могат да продадат и купуват виртуални парцели.
Собственост върху земята се поръчва посредством NFT токени, тип цифров актив, който следи кой какво има.
Системата употребява базата на Ethereum, блокчейн мрежа, която е втората най-голяма криптовалута в света след биткойн. 10 000 души управляват 1/3 от биткойн.
Виджай Айяр, началник за азиатско-тихоокеанския район на борсата за криптовалути Luno, разяснява, че mana и други виртуални валути с фокус „ метавселената “ нарастват вследствие на обявлението на Facebook, което може да се преглежда като възходящо разбиране на концепцията за „ метавселена “.
По думите му, това може да се пояснява като избор на доверие от вложители и спекуланти към концепцията за „ метавселена “.
Други криптовалути, в това число токените на блокчейн игрите Axie Infinity и The Sandbox, също нарастнаха през последните няколко дни.
Освен всичко друго, вложителите се оглеждат за по-непознати други възможности на огромните криптовалути, откакто биткойн реализира исторически най-много от близо 67 000 $ през предишния месец, показва Айяр.
„ Обикновено, когато биткойн премине исторически най-много, наблюдяваме по какъв начин пари стартират да се вливат в други други възможности валути “, споделя той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР