Малцина са тези, които не са чували за световноизвестния супермодел

...
Малцина са тези, които не са чували за световноизвестния супермодел
Коментари Харесай

Страшната болест, която порази Бела Хадид, какви са симптомите и лечението

Малцина са тези, които не са чували за световноизвестния супермодел Бела Хадид. Нейният блестящ живот е непрекъсната тематика в медиите, а ревюта ѝ във висшата мода постоянно са впечатляващи.

Въпреки всичко има една част от живота ѝ, за която не се знае толкоз доста.

26-годишната хубавица стада от мултисистемно заболяване, което може да засегне централната нервна система (ЦНС), причинявайки неврологични и психологични признаци.

Хадид е диагностицирана със болестта през 2012 г. Като с изключение на нея заболели са и по-малкият ѝ брат и майка ѝ Йоланда.

Става въпрос за лаймската болест. Какво обаче съставлява това заболяване, случаите на които порастват напоследък.

1. Какво би трябвало да знаете за Лаймската болест

Лаймската болест е най-честата векторна болест в Съединените щати, която се предизвиква от бактерията Borrelia burgdorferi, която се предава на хората посредством захапване от инфектирани кърлежи, които предизвикват фебрилно заболяване и в случай че не се лекуват, инфекцията може да се популяризира в ставите, сърцето и нервната система.

Симптомите могат да бъдат много генерични. Често срещаните Лаймски признаци като умора, болки в ставите, отичане на ставите, необясними нервни признаци (фантомни болки или изтръпване) и мозъчна мъгла могат да бъдат разрушени, с цел да бъдат претрупани, претрупани или припадък на остаряло пострадване.

Много пациенти чакат да видят обрив, само че единствено дребен % от инфектираните в действителност имат подобен.

Ако пациентът не помни, че е бил ухапан от кърлеж, тогава практикуващият доктор може да не обмисли вероятността за лаймската диагноза. Понякога проучванията на кръвта са в норма, което в допълнение прикрива сериозна диагноза като лаймската болест.

2. Защо случаите на лаймска болест се усилват фрапантно

Тъй като повече здравни експерти са наясно с постоянно срещаните признаци и признаци на лаймската болест, от ден на ден пациенти се диагностицират в точния момент. Лаймската болест е известна в доста страни, което води до повече проби за заболяването и по този метод до откриването на множеството случаи.

3. Рискови фактори

Хората от всяка възраст могат да получат Лаймска болест, само че това е най-често при деца на възраст от 5 до 9 години и възрастни сред 55 и 69 години, които прекарват времето си навън в действия като къмпинг, туризъм, голф или работа.

Ако сте били навън или даже в личния си заден двор в сезона на кърлежите, вие сте изложени на висок риск от заболяването.

Разбира се, би трябвало да сте били ухапани от инфектиран кърлеж, само че кърлежите могат да бъдат толкоз дребни, че да бъдат пропуснати от пациента, който по този метод да не е наясно с евентуалното заболяване.

4. Симптоми на лаймска болест

Лаймската болест е известна като великият „ подражател “. Тя може да се появи като толкоз доста доброкачествени положения със признаци на неразположение, мозъчна мъгла, странни нервни чувства и болки в ставите.

Болестта от време на време може да бъде лесна за диагностициране: пациентът от време на време има обрив на мястото на захапване.

Първоначалните признаци на лаймска болест са: кожен обрив, тресчица, настинка, главоболие, болки в ставите и отмалялост.

5. Как лаймската болест може да повлияе на всекидневието

Повечето пациенти с лаймска болест, които имат задоволително шанс, с цел да бъдат диагностицирани и лекувани бързо след захапване, могат да чакат цялостно и бързо възобновяване.

За страдание, като всяка хронична нелекувана, тлееща инфекциозна болест, Лаймската болест може да опустоши здравето и благосъстоянието на пациентите. Без диагноза пациентите могат да се усещат по този начин, като че ли постепенно полудяват, тъй като се усещат извънредно.

Ако се лекува вярно болестта обикновено няма да повлияе на всекидневието на никого, тя се лекува с перорални антибиотици, нормално доксициклин.

Ако обаче не се лекува, това може да докара до сърдечни проблеми като анормални сърдечни ритми, както и до непрекъснати неврологични признаци като увреждане на нервите, което би предизвикало уязвимост и изтръпване на ръцете и краката./ и във Facebook

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР