Малцина подозират, че името на хотела всъщност означава намерено щастие“

...
Малцина подозират, че името на хотела всъщност означава намерено щастие“
Коментари Харесай

Красивият бургаски хотел „Булаир“ навъшва 20 години утре

Малцина подозират, че името на хотела в действителност значи „ открито благополучие “

На 1 май преди 20 години вратите си за посетители отвори за пръв път хотел „ Булаир “ в Бургас, който се намира в емблематична постройка в центъра на морския град. В навечерието на Деня на труда от управлението на хотела описаха малко за историята на зданието, където той се обитава.

Сградата, която е на ул. „ Булаир “, е строена при започване на предишния век. Там е роден и израснал видният книжовен критик Владимир Василев – началник и създател на списание „ Златорог “. През 70-те години там е полувисшия медицински институт „ Константин Везинков “, в който до 1995 година с образоват медицински сестри и санитари. 

Малко по-късно постройката, към този момент оповестена за монумент на културата, остава пуста и оставена на произвола на ориста, стартира да се разрушава. Докато в историята ѝ не се намесва бургаският бизнесмен Иван Марев.
 Тази паметна плоча на фасадата на хотел " Булаир " напомня за делото на литературния критик Владимир Василев
Той взема решение да я реставрира и да я трансформира в уютния и хубав хотел, запазил духа на остарелия Бургас, който познаваме през днешния ден. „ Името на хотела не е определена инцидентно. „ Булаир “ значи „ открито благополучие “ и се радваме, че към този момент 20 години тук гостите ни съумяват да намерят точно щастието. Надяваме се и за напред да съумяваме да превърнем престоя на хората при нас в прелестно и незабравимо прекарване “, споделят от управлението на хотела.
 Хиляди удовлетворени клиенти са минали през последните 20 години през вратите на хотел " Булаир " в центъра на Бургас

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР