Малшанс и рулетката на дузпите лишиха ЦСКА U17 от заслужена

...
Малшанс и рулетката на дузпите лишиха ЦСКА U17 от заслужена
Коментари Харесай

ЦСКА U17 се представя силно на турнир във Франция


Малшанс и рулетката на дузпите лишиха ЦСКА U17 от заслужена победа против Бенфика по време на шампионата във френското градче Сен Андре край Лил. Международната конкуренция е една от най-престижните в Европа, а в юбилейното си 25-то издание, тя се трансформира в самобитна неофициална шампионска лига за подрастващите.

Участват единствено 12 тима със специфични предложения. В тазгодишния формат, с изключение на ЦСКА, личат имената на белгийските Андрелехт и Брюж, португалските Спортинг и Бенфика, немския Ред Бул Лайпциг, испанския Реал Сосиедад, датския Копенхаген, американския ЛА Галакси, както френските Лил, Ланс и домакините от Сен-Андре.

" Армейците " поведоха с 2:0 на Бенфика след майсторски попадения на Александър Кожухаров и Борислав Бенов. В края на полувремето обаче халфът Димитър Петров бе отхвърлен след втори жълт картон, а португалците съумяха да понижат от дузпа. С човек по-малко през втората част българите продължиха да играят първокласен футбол, само че в самия завършек на мача позволиха равнене. При дузпите състезателите на лисабонския гранд, измежду които личаха имената на 7 португалски национали, се оказаха по-хладнокръвни и вкараха четири наказателни удара, до момента в който българите изпуснаха два и злополучно изгубиха.

В събота ЦСКА се показа мощно и против френския Ланс, само че стигна единствено до 0:0 като резултат. Бранителят Тодор Цонев на два пъти с глава беше покрай гола, комфортна обстановка имаше и пред нападателя Илия Димитров. Попадение на Кирил Георгиев пък беше пресилено анулирано поради противоречива засада.

" Армейците " играха доста добре и против испанския Реал Сосиедад, само че изгубиха с минималното 0:1 в оспорвания и равносилен конфликт.

В понеделник на ЦСКА следва и последната среща на френска земя против домакините от Сен Андре, която обаче няма значение за разпределението на челните места.

" Изключително потребно беше да премерим сили с одобрени и водещи европейски школи. Безценен опит за играчите и за нас като треньори да си " сверим часовниците " къде сме в работата си в Академията на ЦСКА. Радващо беше, че в изиграните срещи бяхме равностойни и се надигравахме с съперниците си. Подходихме отговорно, с хъс и без боязън от противниците. Има несъмнено, доста да работим, само че в много връзки показахме, че сме на прав път. На момчетата обаче има липсва опит от конфликти с такива мощни и реномирани съперници и това сякаш до известна степен им повлия да покажат максимума от себе си. Така да вземем за пример на Бенфика в този момент им е седми интернационален шампионат от началото на годината. Класирането и резултатите в тази ситуация за нас са без изключително значение. Ние сме удовлетворени, че играхме като равни с топ европейски тимове, което безспорно ще ни от изгода за в бъдеще ", споделиха наставниците на групировката Ивайло Станев и Добри Митов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР