Мълния унищожи покрив на къща в Казанлък. Инцидентът става през

...
Мълния унищожи покрив на къща в Казанлък. Инцидентът става през
Коментари Харесай

Мълния запали къща в Казанлък

Мълния унищожи покрив на къща в Казанлък. Инцидентът става през нощта в неделя, когато над града се развихри мощна гръмотевична стихия. Семейството, живеещо в къщата, не е потърпевшо

Казанлък
 © БГНЕС
Две мълнии паднали над къщата на семейство Михайлови малко след 2 часа в неделя през нощта.

Вследствие на пожара, който провокират, изцяло е погубен покривът на постройката, а поради изобилните дъждове домът им е наводнен, унищожена е и част от покъщнината им.
Красимира Михайлова: Това се случи внезапно, ние бяхме заспали. В един миг замириса на нещо изгоряло, скочихме и видяхме, че гори цялата къща, таванът гори, очевидно бойлерът е гръмнал незабавно. Нямаме електричество, мрачевина огромна, служителите на реда се отзоваха в точния момент, пристигнаха момчетата в точния момент, споделиха: " Веднага излизайте от къщата!.

 © БГНЕС
Сега фамилията е в невъзможност. Няма къде да отиде, няма и средства да възвърне вредите. Хората недоумяват какво ще вършат, защото домът им продължава да бъде под дъжда.
Михаил Михайлов: Абсолютно няма да се оправим сами, ние имахме тука някакви дребни спестявания, които вложихме в поддръжката на къщата с наклонност вероятно да продължим да я обитаваме, само че освен това състояние, сме в цайт нот, нямаме просто кой да ни помогне. Сега разчитаме на Божията помощ.Красимира Михайлова: И на положителни хора, да се отзоват, да ни оказват помощ със строителни материали, кой с каквото може, ще бъдем признателни с цел да си възстановим покрива, да си възстановим вредите.

 © БГНЕС
Веднага след апела на фамилията реагираха строителни хипермаркети и компании от Казанлък, а Община Казанлък ще поеме всички разноски по цялостното възобновяване на къщата и още през днешния ден ще настани фамилията в общинско жилище.
Галина Стоянова, кмет на Община Казанлък: Ще се постараем да ги обгрижим, тъй че да са на положително място, да са спокойни, да имат опция. Наблизо е мястото, което ще ги настаним, да идват, да виждат, че работят строителите и в най-скоро време се надявам да имат покрив.
Разчистването на къщата стартира през днешния ден от чиновници на Община Казанлък, а градежът на покрива започва на следващия ден.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР