Mallorca Championships, финалСтефанос Циципас – Роберто Баутиста Агут 6-4 3-6

...
Mallorca Championships, финалСтефанос Циципас – Роберто Баутиста Агут 6-4 3-6
Коментари Харесай

Стефанос Циципас спечели първата си титла на трева в Майорка


Mallorca Championships, край
Стефанос Циципас – Роберто Баутиста Агут 6-4 3-6 7-6(2)


Стефанос Циципас към този момент може да се похвали, че в кариерата си е печелил трофеи на хард, клей и трева. Гъркът победи в Майорка след 6-4 3-6 7-6(2) над Роберто Баутиста Агут.

Седмиците преди шампионатите от Големия шлем постоянно са избягвани от топ тенисистите, само че за Стефанос тази в Испания може да бъде единствено от изгода. Той натрупа скъпа убеденост на настилка, на която досега не успяваше да покаже най-хубавото от себе си.

Докато пътят му до финала бе релативно лек (най-висококласираният му конкурент бе №40 Иля Ивашка), на финала се изправи против играч, който е доказвал, че може да реализира триумфи на трева.

Циципас съвсем не губеше точки при вкаран първи сервис, а в същото време завоюва 22 от 33 на втория начален удар на съперника си.

Късмет му оказа помощ да запише пробив в третия сет и изглеждаше като че ли това ще е задоволително, с цел да стигне до успеха. Беше съвсем съвършен в подаванията си досега, в който имаше опция да затвори мача. Тогава обаче се срина и бе продънен. За негово благополучие завоюва тайбрека.

Това е общо девети трофей за международния №6 и втори за сезона след триумфа в Монте Карло.

Стефанос ще се надява да придвижи набраната инерция и в Уимбълдън, където в първи кръг ще срещне квалификанта Александър Ритчард.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР