Малкте и средни предприятия у нас ще бъдат спасявани с

...
Малкте и средни предприятия у нас ще бъдат спасявани с
Коментари Харесай

Пренасочват пари от едни европрограми в друга за спасяването на малките фирми


Малкте и междинни предприятия у нас ще бъдат спасявани с пренасочване на средства от две европрограми към трета. Това заяви министър председателят Бойко Борисов във Faceboook. Решението е от днешното съвещание на Министерски съвет. Паралелно с това е утвърдено други 31 млн. лева наши и европейски средства да бъдат изхарчени за засегнатите от рецесията родни предприятия. Осигурени са спомагателни пари за научни проучвания по отношение на ковид. България ще помогне финансово и на страните от Западните Балкани в битката им с COVID-19.

Ето и цялото известие на Борисов:

На днешното съвещание на Министерски съвет взехме решение:

• Пренасочваме 134 млн. лева от стратегиите за превоз и околна среда към Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност “. С тези средства ще помогнем на дребните и междинните предприятия.
• Мобилизираме близо 31 млн. лева европейски и национални средства за социално-икономически ограничения и за засегнатите стопански браншове на българската стопанска система.
• Отпускаме спомагателни 2,4 млн. лева за финансирането на състезания за планове за научни проучвания, свързани с COVID-19.
• Даваме общо 1,5 млн. лева за филантропична помощ за 12 страни от Западните Балкани, Източното партньорство и Южното съседство на Европейски Съюз, както и за интернационалните организации с водеща роля в битката против COVID-19.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР