Малко след изтичането на 24-часовото примирие - поредното в конфликта

...
Малко след изтичането на 24-часовото примирие - поредното в конфликта
Коментари Харесай

След 24 часа мир в Судан боевете пак започнаха

Малко след приключването на 24-часовото помирение - следващото в спора сред двама съперничещи си генерали - тази заран боевете в Хартум се възобновиха сраженията, съобщи Франс прес.

Жителите на суданската столица са били събудени от артилерийски огън и тътнеж от сражения в няколко елементи на града, съгласно очевидци. Новите конфликти започнаха 10 минути след края на примирието, контрактувано от саудитски медиатори, което стартира в 06:00 ч. (04:00 ч. по Гринуич) през вчерашния ден.

Тежък артилерийски обстрел е бил чут в Хартум и в град Омдурман в покрайнините на столицата.

Новото помирение, което съгласно очевидци като цяло е било спазвано, разреши на жителите на Хартум да се възползват от почивката, с цел да се снабдят с хранителни запаси или да избягат от столицата, обхваната от близо два месеца от въоръжен спор, довел до тежка филантропична рецесия.

Конфликтът сред армията, командвана от военачалник Абдел Фатах ал Бурхан, и паравоенните сили на военачалник Мохамед Хамдан Дагло " Сили за бърза поддръжка " (СБП), избухна на 15 април. Предишните примирия като цяло бяха нарушавани незабавно след влизането им в действие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР