Малко след 05:00 часа тази сутрин в района на столичния

...
Малко след 05:00 часа тази сутрин в района на столичния
Коментари Харесай

Столични полицаи задържаха 35–годишен водач на такси след опит за подкуп

Малко след 05:00 часа тази заран в региона на столичния бул. „ Васил Левски “ полицейски чиновници от Първо Районно ръководство са спрели за инспекция таксиметров автомобил . Той е бил с включени зелени светлини, брандиран със стикери на таксиметрова компания.

35-годишният лидер не е показал годно българско удостоверение за ръководство. Проверка открила, че той в никакъв случай не е имал такова . Пред полицейския екип показал британско удостоверение за учащ се вид „ L “.

За да не бъде глобен, водачът е пуснал в джоба на светлоотразителната жилетка на полицейския чиновник банкноти с номинал от по 100, 50 и 20 лв. .

Веднага на място е пристигнала дежурна оперативна група, която е направила оглед. Установено било, че подкупът е в размер на 920 лв. . Мъжът е с голям брой престъпни регистрации в полицията за нелегално практикуване на поминък, държане на акцизни артикули без бандерол, обири и грабежи. Имал е три неоправдателни присъди . Той е арестуван с полицейска мярка за период до 24 часа, а след приключването й, с прокурорско разпореждане, е арестуван за период до 72 часа.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.304 от Наказателен кодекс, работата по което продължава под наблюдението на Софийската градска прокуратура.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР