Малко преди началото на зимата хората в наводнените карловски села

...
Малко преди началото на зимата хората в наводнените карловски села
Коментари Харесай

Наводнените карловски села остават без дърва и вода на прага на зимата

Малко преди началото на зимата хората в наводнените карловски села са без вода и без дърва. Постоянни повреди на водопроводите не разрешават в най-пострадалите елементи на трите села да бъде възобновено подаването на вода. Положените в земята пластмасови тръби към момента не могат да обезпечат естественото водоснабдяване на наводнените домове. Освен без вода, хората нямат и дърва за отопление през зимата, а цените им непрекъснато се повишават.

В село Богдан първите три жилищни фургона към този момент бяха доставени. Според кмета Христо Иванов от на следващия ден стартира доставянето и на другите, заяви NOVA.

" От идващите дни ще бъдат оборудвана обща зона, на която да се нареждат още 12. Има данни за хора, които минават и разказват вредите, само че са от фондации. Те ще вършат опит да оказват помощ в допълнение ", уточни Иванов.

По думите му фургоните са оборудвани с печка, бойлер, тоалетна и две кревати, които ще бъдат с матраци и дюшеци. " 17 души ще бъдат настанени в тях. 10 се отхвърлиха. Къщата на фамилията с два фургона е непригодна за живеене и е оповестена за срутване. Общо шест са оповестени за непригодни ", съобщи още той.

Според зам.-кмета на Карлово Данка Люртова през предходната седмица водопроводът е почнал да се възвръща. " Прекарали сме 800 м тръба, само че ще прекараме най-малко още към 2 км. Надяваме се до края на месеца да се оправим. Във фургоните ток се прекарва в границите на часове след настаняване, а с вода се зарежда към общия тръбопровод. Цялата дървесина, която е във и пред дворовете, жителите могат да си приберат ", безапелационна е тя.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР