Малко повече от седмица, след като легендата Шон Конъри напусна

...
Малко повече от седмица, след като легендата Шон Конъри напусна
Коментари Харесай

Седмица след смъртта му:Продават дома на Шон Конъри

Малко повече от седмица, откакто легендата Шон Конъри напусна този свят на 90-годишна възраст, пристигна новината, че тогавашният му дом в Ница е разгласен за обмен. Исканата сума за 6-етажната вила, издигаща се върху скалите в края на френския град, е 30 милиона евро, написа dir.bg.

Първоначално голям брой задгранични издания писаха, че, поради тежките времена, в които живеем, намират цената за висока, само че по-късно трансформираха мнението си. Публикуваните след това фотоси, разкриващи спиращата дъха панорама към Средиземно море, с която парцелът, ширещ се на 1 декар земя, разполага, бързо ги накара да премислят думите си. В последна сметка те признаха, че всеки цент си коства, защото едва ли по необятния свят съществува по-добро място, на което човек може да се наслаждения на чаша Мартини, да вземем за пример...

Но превъзходната гледка надалеч не е единственото нещо, с което жилището може да се похвали. Все отново точно в него са снимани част от сцените в лентата от 1983 година " Никога не казвай в никакъв случай ", бележещ последното преобразяване на Конъри в английския разузнавач Джеймс Бонд. Наскоро пенсиониран публицист и кино критик, работил в миналото за локалния вестник " Nice-Matin ", описа пред сп. " People " за мощните усещания, с които е останал от постройката, откакто по работа му се наложило да участва на фотосите на продукцията, с цел да ги отрази.

" Беше толкоз от дълго време, само че и до през днешния ден си припомням визитата си, тъй като къщата е в действителност забележителна! Прекарах през целия ден с Шон Конъри, Ким Бейсингър и най-невероятната гледка към Ривиерата, която в миналото съм виждал ", споделя той.

Звездата купува вилата три години, откакто публично захвърля смокинга на Агент 007, и пет години преди да мине под венчилото с Мишелин Рокбрюн. Съпрузите прекарват в нея десетилетие, преди да я продадат и да се реалокират. Въпреки че постройката от дълго време има нови притежатели, хората, живеещи в близост, и до през днешния ден я назовават " Домът на Конъри ".

Зданието датира от 1928 година, а в архитектурния му жанр могат да бъдат видяни голям брой детайли от Ар деко. Изложението ѝ е западно, което значи, че дава необикновен аспект към остарялото пристанище на Ница. Помещенията вътре са извънредно просторни и добре осветени, с помощта на големите прозорци, допускащи слънчевата светлина през целия ден. Стаите са оборудвани с редица улеснения, " напълно отговарящи на изтънчения усет на Джеймс Бонд " - както показват от организацията за недвижими парцели.

Имението, намиращо се на Лазурния бряг сред Кан и Монако, е измежду последните морски постройки, осъществени от британските гости на дестинацията сред Първата и Втората международна война. То разполага с пет спални, закрит плувен басейн, фитнес зала и спа център, а покривът му е трансфорат в грандиозна открита тераса. Основната спалня заема целия финален етаж, до който се стига чрез асансьор, чиято кабина е от ковано желязо, декорирано с голям брой флорални претекстове.

Моравата се спуска надолу до тясна алея, подобаваща за разходки по залез, а дворът изобилства от тихи кътчета и цветни градини.

" Цялостното оформление е феноменално! Имотът е уникален ", споделя изпълнителният шеф на организация " Knight Frank Cap Ferrat ", търсеща нови стопани на вилата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР