Малко повече от месец след като записа едно от върховите

...
Малко повече от месец след като записа едно от върховите
Коментари Харесай

Съдията на финалния мач от "Уимбълдън" е бил уволнен заради интервюта

Малко повече от месец откакто записа едно от върховите достижения в кариерата си - да води финалния мач на " Уимбълдън ", реферът Дамиан Щайнер трябваше да преглътна разочарованието от уволняване. Аржентинецът, който беше арбитър на стола в епичния конфликт сред Новак Джокович и Роджър Федерер в Лондон, е отхвърлен от Световния тур на АТП.

Щайнер (44 г.) е бил отхвърлен от АТП още на 15 август. Причината е, че е дал серия от изявленията в родината си Аржентина, без да има разрешение от работодателя си.

Тенис съдиите имат експлицитна възбрана за медийни изяви, като това може да се трансформира само при разрешение от АТП.

Преди година бразилският арбитър Карлос Рамос, който управлява скандалния заключителен мач на US Open сред Серена Уилямс и Наоми Осака, не получи позволение да приказва пред медиите. Тогава имаше доста поръчки за изявленията със съдията, който беше наименуван " апаш " от Уилямс, само че работодателят му - Международната тенис федерация (ITF), забрани всевъзможни изяви.

Фотогалерия: Епичната тенис борба сред Джокович и Федерер >

Щайнер е арбитър от 2005 година, като има Златна значка, което е най-високата категория при реферите и му дава право да управлява мачове от Големия шлем. Той няма да загуби ранга си, само че не е част от реферите за US Open. АТП има право да дефинира трима съдии за шампионата, като на мястото на Щайнер в Ню Йорк е изпратен французинът Рено Лихтенщайн.

От АТП прецизират, че Щайнер освен не е желал позволение да приказва пред медиите, само че е засегнал и тематики, които касаят смяна в разпоредбите. Аржентинецът даже признава пред медиите, че е бил уверен по какъв начин Федерер ще завоюва шампионата, когато имаше разполагаем два мачбола.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР