Малко под 3 евро на човек излиза медицинска застраховка за

...
Малко под 3 евро на човек излиза медицинска застраховка за
Коментари Харесай

Морето в Гърция излиза по-спокойно срещу 2,80 евро застраховка

Малко под 3 евро на човек излиза здравна застраховка за 7 дни в чужбина. Важно конкретизиране - включен е и рискът заразяване с COVID-19. Така едно 4-членно семейство би платило за застраховката 12 евро, ил​и 24 лв. за седмица зад граница. Застрахователите регистрират повишен интерес към продукта, особ​ено в последните дни, когато цифрите на инфектираните в прилежаща Гърция порастват с висок ритъм, а натам пътуват главната част от нашенци.

На пазара има доста застрахователни артикули с разнообразни имена и рискът COVID-19 може да участва и при медицинските полици, и при " Отмяна на пътуването ".

Ако се случи някое от събитията, изброени в контракта, против упоменатите 2.80 евро ще получите обезщетение от 4000 евро. Това е най-ниското застрахователно покритие. Ако покритието е по-голямо - 10 000 евро да вземем за пример, цената за 7 дни на човек става 4.20 евро. Максималното се дефинира самостоятелно, само че може да доближи и 100 000 евро. Съответно тогава и цената на здравната застраховка е по-висока ​- 17.50 евро на човек за седем дни, излиза наяве от офертата на застрахователния брокер SDI за " Медицинска застраховка при пътешестване в чужбина с покритие COVID-19 ". Стандартното покритие е за незабавна помощ, амбулаторно лекуване и хоспитализация. Поемат се още разноските за незабавна стоматологична помощ с предел 350 евро, разноски за репатриране на застрахования и за репатриране на тленни остатъци.

Нито брокерът, нито застрахователите питат за нещо друго с изключение на за имената и ЕГН-тата на застрахованите. Не се изисква доказване, че не сте инфектиран с COVID-19 преди подписване на полицата. Това би я оскъпило с доста и тя би станала непродаваема, в случай че клиентът би трябвало да си направи тест за своя сметка, преди да подписа застраховката, разясняват брокери.

Важно изискване е при настъпване на застрахователно събитие клиентът доста бързо да се свърже с асистант компанията на територията на съответната страна, с цел да се записва казусът и да се получават упътвания. При най-евтините медицински полици, застрахованият заплаща от джоба си, а след това, връщайки се в България, показва касови бележки и фактури на застрахователната компания, която ги осребрява до лимита, за който е подписана полицата.

При по-скъпите и дълготрайни застраховки " Живот " в множеството случаи е затрупан рискът COVID-19. Покритията са фокусирани във финансовото подкрепяне при заболяване - при хоспитализация, след хоспитализация и при летален завършек на болния.

Този тип застраховки не се оферират при към този момент доказано заболяване, като някои застрахователи ползват и очаквателен интервал при подписване, нормално от 14 дни, с цел да се избегнат евентуални злоупотреби.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР