Малко неща са по-удовлетворяващи в горещ ден от хубава студена

...
Малко неща са по-удовлетворяващи в горещ ден от хубава студена
Коментари Харесай

Бирата състарява

Малко неща са по-удовлетворяващи в парещ ден от хубава студена бира. Но в случай че желаете да изглеждате и да се чувствате по-млади, това не е най-подходящата напитка.

" Бирата не обезпечава питателните субстанции, от които се нуждае организмът ви, и в действителност ви дехидратира ", споделя Роксана Есани, сертифициран диетолог и представител на Националната академия по хранене и диетология.

Тя изясни, че макар че бирата е течност, тя " изсмуква " водата от организма и го дехидратира още повече, когато я пиете.

" Липсата на вода в организма може да форсира стареенето му, тъй като питиета като бирата лишават влагата, която може да поддържа кожата ви хидратирана, и вместо това я изсушават ", споделя тя.

Освен върху кожата, бирата може да повлияе и върху цялостното здраве и когнитивните функционалности.

" Алкохолът отслабва имунната система и въздейства на други органи като сърцето, а при тези, които го употребяват постоянно, може да се следи нараснало кръвно налягане и равнища на триглицериди ", споделя Есани

Умерената постоянна консумация на алкохол може да бъде нездравословна за здравето на мозъка и паметта и да докара до утежняване на когнитивните качества.

Освен това алкохолът въздейства зле на съня.

" Алкохолните питиета могат да ви накарат да заспите бързо, само че те понижават качеството на REM етапа на съня ", споделя Есани. А неналичието на първокласен сън също не оказва помощ да се чувствате по-добре и да изглеждате добре. "

Бирата, която състарява по-бързо, е тази, която е смесена с спомагателни източници на захар - да вземем за пример бира с лимонада. Това прави бирата алкохолна напитка, цялостна със захар.

" Такава бира е калорична, с високо наличие на захар и съдържа алкохол ", споделя Есани. - Напитките с високо наличие на захар не са доста хранителни и потреблението им би трябвало да се ограничи. Но когато смесите бира с тях, получавате доста вреден коктейл. Бих ви посъветвал да го пиете единствено при специфични случаи или да ограничите приема му, доколкото е допустимо. "

Тя добави, че напитките с високо наличие на захар също могат да усилят дехидратацията на организма.

" Прекалено многото захар в кръвта може да провокира постоянно уриниране и да докара до дехидратация ", споделя Есани.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР