Малко неща носят усещането за дом, като например сладкият аромат

...
Малко неща носят усещането за дом, като например сладкият аромат
Коментари Харесай

Ето как се пекат ябълки

Малко неща носят чувството за дом, като да вземем за пример сладкият мирис на канела, който се носи във въздуха, до момента в който печем ябълки в кухнята. Това несъмнено е ароматът на есента и зимата, присъстващ на трапезата на всяко българско семейство. Невероятният усет на този десерт ни успокоява и ни връща в детството. Кара ни да си помечтаем за безгрижието на детските години.

Почти всеки тип ябълка е подобаващ за печене. Важно е да се знае, че нормално за по-меките ябълки е нужно по-малко време на престой във фурната, а пък по-свежите резервират по-добре формата си.

Към ябълките може да добавите разнообразни пълнежи, преди да ги изпечете. Когато желаете да бъдете по-изобретателни, оставете въображението си да работи. Може да приготвите ябълките и със сушени плодове, билки, подправки, кленов сироп, сирене или ядки - напълно зависи от усета и желанията ви.

Маслото, канелата, кафявата захар и орехите са обичайните добавки, които всеки от нас познава доста добре и употребява. Затова ще ви представим в няколко стъпки нормалната рецепта за печени ябълки:

• Стъпка 1

Започнете с измиване на ябълките. После изрежете горната част им част като капаче. Издълбайте вътрешността на плода. Запазете капачетата за по-късно.

• Стъпка 2

Поставете издълбаните ябълки в съд за печене по ваш избор. Ако е належащо, изрежете фино късче от дъното на всяка ябълка, с цел да седи изправена.

• Стъпка 3

В дребна купичка пригответе пълнежа, като смесите орехите, кафявата захар и канелата. Разбъркайте сместа и я разпределете отмерено с лъжица във към този момент издълбаните ябълки. След това поставете късче масло върху всяка ябълка и покрийте с изрязаните капачета.

• Стъпка 4

Сипете малко вода в съда за печене, с цел да не залепнат ябълките. Печете в загрята на 190 градуса фурна в продължение на 30-40 минути или до момента в който ябълките покафенеят. Сервирайте печените ябълки, до момента в който са още топли, с топка сладолед.

Вече знаете какъв брой лесни за подготвяне са печените ябълки. Освен това са и извънредно здравословни. Те съдържат доста витамини, минерали, калий, калций, аскобринова киселина, пектин, фибри и други Помагат в битката с холестерола, както и с естественото действие на сърдечно-съдовата система. Укрепват имунната система и са доста подобаваща храна за бебета.

Това са единствено част от многочислените здравословни качества на известния плод. Не му мислете повече. Пригответе си този апетитен десерт още през днешния ден и създайте спомагателен уют за вас и обичаните ви хора!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР