Малко над 4 600 души са останали без препитание във

...
Малко над 4 600 души са останали без препитание във
Коментари Харесай

Помощ за артистите: 1200 души ще получат минимална заплата за 3 месеца

Малко над 4 600 души са останали без прехранване във вчерашния ден, пресметна министърът на труда и обществената политика.

3 385 от тях са заявили, че са изгубили работата си, поради рецесията с Коронавирус - 19.

А други 502 са почнали работа. Броят на записаните безработни за втори следващ ден пада, регистрира министър Деница Сачева.

Деница Сачева: За втори следващ ден понижава броят на записаните безработни 1553 заявки са подадени този четвъртък по стратегия „ 60/40 “ за 22 015 чиновници и служащи, заяви общественият министър
В същото време в огромните градове разкриват краткотрайни офиси на бюрата по труда.

Снимка: btvnovinite.bg

Регистрираните към този момент няма да е нужно да вървят за автограф.

1 553 заявки са подадени по мярката " 60 на 40 ", част от тях от организации в културата.

Снимка: btvnovinite.bg

1 200 създатели на свободна процедура ще получат поддръжка - минимална заплата и осигуровки за времето на изключителното състояние и за месец по-късно.

Държавата ще даде на свободните актьори по една минимална заплата дружно с осигуровките Мярката ще трае за времето на изключителното състояние и е планувана за към 1200 души
Актрисата Мартина Апостолова дебютира в киното с най-награждавания през предходната година български филм " Ирина ". Сега е без работа. Затова приветства мярката за 3 минимални заплати с платени осигуровки.

„ Ако това продължи до септември месец, минимумът, който аз изгубвам е към 5000 лв.. Свободните специалности не подсигуряват в дълготраен проект един приход и ние тези пари ги разпределяме доста напред във времето “, отбелязва актрисата.

Хората на изкуството ще получават опция и за безлихвения заем от 1500 лв..

Боил Банов: Заплатите на артистите са обезпечени За времето на изключителното състояние ще се премине от делегиран на пряк бюджет
„ 2200 са свободните актьори по данни на Национална агенция за приходите от там вършим цифрата 1200 ще се възползват. За останалите важи 1500 лв. безлихвен заем на месец, които имат 5 години гратисен интервал и период на връщане до 10 години “, изясни през днешния ден министърът на културата Боил Банов.

Христо Мутафчиев, ръководител на Съюза на артистите, съобщи, че за първи път от доста години вижда страната на мястото си. „ Наистина се веселя, че сътрудниците ми могат да се възползват от тези ограничения “, сподели той.

По калкулации на общественото министерство подпомагането на артистите ще коства към 2 милиона и 700 хиляди.

Кандидатите могат да подават документи в министерството на културата онлайн или по пощата, като помощта ще се отпуска със задна дата от началото на изключителното състояние.

Коронавирусът и България Обвиниха ръководителя на фармацевтичния съюз за всяване на суматоха Първа жертва на COVID-19 в Сливен Правителството утвърди закупуването на 30 000 теста за COVID-19 от Южна Корея Тестват чиновниците на Социалния патронаж в София за COVID-19 (СНИМКИ) Деница Сачева: За втори следващ ден понижава броят на записаните безработни Държавата ще даде на свободните актьори по една минимална заплата дружно с осигуровките Единен информативен портал събира цялата информация за COVID-19 в България 13 нови случая на COVID-19 са регистрирани у нас за последните 24 часа Първан Симеонов: Българите се опасяват от COVID-19, само че и се съмняват в заплахата от него Да пребориш ковид: Жена на 60 година и брачният партньор ѝ на 73 година към този момент са вкъщи си Президентът: Нужен е нов ефикасен модел за ръководство на рецесии, сегашният не сработи Президентът: Ще мине тази рецесия и отново ще забравим, че има възрастни хора Радев: Не одобрявам Борисов да гради облика на избавител върху страха от трупове и морги Румен Радев: Никога не съм казвал да падат незабавно рестриктивните мерки 618 са доказаните случаи на COVID-19 у нас Турските управляващи освобождават от карантината българските водачи на тирове Властта – с три разновидността за Гергьовден Митрополит Гавриил за богослуженията на Великден: Не говорете за неща, които не разбирате Борисов: В храмовете – единствено тези, за които вярата е по-важна от здравето Анализ: Децата в България не се самоизолират задоволително
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 635 17 25 54 Света 1 639 763 36 111 100 156 369 017 Заразени* Нови Починали България 635 17 25 Света 1 639 763 36 111 100 156
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР