Малко над 18 милиона лева е струвала на държавата издръжката

...
Малко над 18 милиона лева е струвала на държавата издръжката
Коментари Харесай

Малко над 18 млн. лв. е струвала издръжката на партиите у нас през 2022 г.


Малко над 18 милиона лв. е коствала на страната издръжката на партиите у нас през тази година. По закон партиите и обединенията, които съберат над 1% поддръжка на избори, получават по 8 лв. за всеки глас годишна дотация.

От 1 януари до вота на 2 октомври най-вече пари от хазната е взела обединението " " – малко над 4 млн. лв.. Следващите са -СДС – с над 3,5 млн. лв.. Следват, и " ".

Малко на 760 хиляди лева е коствала издръжката на " ", а Вътрешна македонска революционна организация, които нямаха депутати, са видели по сметката си 170 хиляди лв..

Субсидия от малко над 192 хиляди лв. са получили до 2 октомври " ". Сметката им е по-различна, тъй като от партията на желаеха да получават единствено по 1 лев на глас.

От групировката обаче са трансформирали решението си и след вота на 2 октомври и към този момент получават цялостната си дотация – 191 хиляди лв.. Без депутатски места, само че със дотация в този момент са и " Изправи се България ".

Пренареждане след вота има и на първото място. От 2 октомври до края на годината -СДС е получила над 1 милион и 200 хиляди лв.. От " " са изгубили пари от сметката си – в този момент дотацията им е малко над 1 милион.

На " " към този момент се падат – 508 хиляди лв.. След тях са и " ". За последните три месеца на годината за първи път дотация взе и партията на – " ".

Парите от дотация партиите употребяват най-много за наем на централи, режийни разноски и не на последно място за предизборни акции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР