Малко над 16 хиляди лева открадна неизвестен от църквата Св.

...
Малко над 16 хиляди лева открадна неизвестен от църквата Св.
Коментари Харесай

Над 16 хиляди лева са откраднати от църква в ремонт в Мездра

Малко над 16 хиляди лв. открадна незнаен от църквата „ Св. Георги Победоносец ” в Мездра, оповестиха от регионалната дирекция на полицията. Вчера сутринта бил получен сигнал от иконома на храма, който е декларирал за осъществената крупна кражба.

Крадецът проникнал в църквата през нощта и отмъкнал дребна железна каса със сумата от 15 600 лв.. Апашът пътьом взел и дървената кутия за дарения, в която имало към 600 лв..

Полицията направила оглед на мястото. Установено било, че в църквата се прави повсеместен ремонт, като е разградена тухлена стена за слагане на входна врата, а отворът бил запечатан с картон.

Храмът бе затворен при започване на юли и до момента в който течеше ремонта по план на врачанската митрополия стопираха кръщенета, венчавки, опела, както и ежедневните и празнични богослужения.

Не ясно за какво след започването на ремонта парите са запазване вътре в църквата. По случая към този момент е формирано досъдебно произвеждане, оповестиха от районното ръководство на полицията в Мездра.

Валери Ведов [**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР