Малко момче похарчи трудно спечелените си джобни пари, за да

...
Малко момче похарчи трудно спечелените си джобни пари, за да
Коментари Харесай

Дете харчи всичките си джобни, за да купи цветя на мама след развода, намира изненада в пощенската кутия на следващия ден

Малко момче похарчи мъчно извоюваните си джобни пари, с цел да купи обичаните цветя на майка си след развода й с татко му. На идващия ден намира пари с трогателна записка в пощенската си кутия.

Хари беше 8-годишно момче, което живееше щастливо с родителите си Джон и Ерика. Те нямаха огромна къща, само че всяко кътче в дребния им дом беше изпълнено с обич и топлота. Това беше нещото, от което дребният Хари се нуждаеше, с цел да израсне като виновен млад мъж.

Но ориста взема решение, че в техния парадайс ще долетят неприятности, когато един ден Хари чува по какъв начин татко му крещи на майка му зад затворените порти. Малко по-късно Ерика се разплака и се строполи на дивана, до момента в който Хари гледаше по какъв начин татко му си отива с куфара.

„ Очаквай в най-скоро време документите за бракоразвод. Приключих с теб “, бяха последните думи, които дребното момче чу татко си да извиква, затръшквайки входната врата, затваряйки всички очаквания и щастие…

 Само за илюстрация | Инфо: Pixabay

Родителите на Хари се влюбиха в колежа и се ожениха малко след дипломирането. Докато бракът им беше в своето самодоволство, проблемите се появили, когато Ерика хвана Джон да й изневерява с негова колежка.

“МАМО?! Виж какво открих в нашата пощенска кутия… Мамо! Ела бързо ”, извика момчето.

През последните шест месеца Хари стана очевидец на шумни кавги на родителите си в прилежащата стая. Докато той предполагаше, че те просто се карат, както всички възрастни, известието им за бракоразвод го съкруши радикално.

Освен всичко друго дребният Хари се натъжи, като видя касичката си.

„ Как ще спестя пари, с цел да взема телефон? “ отчая се той…

 Само за илюстрация | Инфо: Pixabay

Хари от дълго време искаше да си купи нов телефон. Родителите му бяха споделили, че е прекомерно дребен, с цел да има подобен, само че той беше твърдоглав и ги убеди, че всичките му другари в учебно заведение имат телефони.

След дълъг размисъл татко му се съгласи, само че при изискване, че работи настойчиво за това. Така че всякога, когато Хари носеше пощата на татко си и изхвърляше боклука на открито, той получаваше 1 $ в подмяна. За страдание детето към този момент нямаше тази привилегия след развода на родителите си.

Хари беше печален, само че телефонът не беше най-важното, момчето се тревожеше повече за майка си. Не можеше да понесе да я гледа унищожена и тъжна от самото начало.

И по този начин, един ден той реши да я изненада. Момчето знаеше, че ще би трябвало да заплати солидна цена, с цел да накара майка си да се усмихне, по тази причина отиде до порцелановата си касичка и я счупи.

Хари се увери, че майка му не е в близост, тъй като не искаше тя да знае за това. Той разруши касичката и събра спестяванията си, като изхвърли счупените части.

 Само за илюстрация | Инфо: Pexels

— Къде отиваш, скъпи? – чу майка си да вика откъм гърба. Хари бързо прибра парите в джоба си и я излъга. „ Никъде, мамо… просто излизам на открито да играя с приятелите си. “

Ерика му повярва и го изпрати. Но тя не знаеше накъде се е насочил Хари с всички тези пари в джоба си.

Момчето изтича задъхано до цветарския магазин наоколо. Възхити се на всички цветя там и остана удивен от прелестен букет рози.

— Хей, дребния, искаш ли ги? — попита мис Дейзи.

„ Да, мама обича рози…Те биха я предиздвикали да се усмихне…след всичко, което претърпя. “

68-годишната цветарка била заинтригувана от любовта на момчето към майка му.

“О, скъпи! Но за какво казваш, че тези цветя биха предиздвикали майка ти да се усмихне? ” – попита любопитно тя и се разчувства, откакто чу наивния отговор на дребния Хари.

 Само за илюстрация | Инфо: Unsplash

„ Баща ми и майка ми се разведоха. Тя се тревожи и плаче по през целия ден “, сподели момчето. „ Тя обича рози и желая да е щастлива… а не тъжна през цялото това време. “

Думите на Хари трогнаха девойка Дейзи, до момента в който той събираше монетите и една смачкана банкнота на плота.

“Имам единствено 30 $, само че написа 70… госпожице Дейзи, нямам толкоз пари. Бях икономисал единствено толкоз, с цел да си купя нов телефон. Искам тези цветя ”, сподели той отчаян.

Мис Дейзи знаеше по какъв начин подаряването на букет на по-ниска цена ще се отрази на ежедневния й оборот. Но нямаше сърце да изпрати дребния с празни ръце.

„ Добре! Ще взема твоите 30 $ “, сподели тя, подавайки букета на Хари. „ Моля, посетете ме още веднъж и ми кажете по какъв начин се е почувствала майка ви, откакто получи тези цветя! “

“Задължително! ” извика Хари от наслада и изтича у дома с букета.

 Само за илюстрация | Инфо: Pexels

Момчето се върна у дома и видя своята майка заспала на дивана. Знаеше, че е подобаващият миг да разкрие изненадата. Той чакаше в ъгъла, с цел да види реакцията на майка си, когато се разсъни от сладкия мирис на рози покрай нея.

“О, Боже! Откъде са пристигнали тези рози? ” – възкликна учудено Ерика, откакто видя букета с картичка от Хари. Тя го подвигна и избухна в сълзи, откакто прочете стоплящото сърцето й обръщение.

“Мамо, апелирам те, не плачи. Искам да си щастлива. И какво, в случай че баща не е с нас? Аз ще се грижа за теб. Обичам те, и постоянно ще те обичам, мамо. ”

Ерика изтича до сина си и го прегърна. Тя проля сълзи от наслада и даде обещание, че ще бъде щастлива и повече няма да плаче, а Хари беше благополучен да види майка си още веднъж щастлива.

На идващия ден момчето се запъти да види мис Дейзи и да показа положителната вест, когато един плик в пощенската кутия пред у дома притегли вниманието му.

Любопитен, той отиде до пощенската кутия и взе плика, единствено с цел да ахне от потрес, откакто извади наличието му.

 Само за илюстрация | Инфо: Pexels

“МАМО?! Виж какво открих в нашата пощенска кутия… Мамо! Ела бързо ”, извика той.

Ерика не можа да повярва на очите си. В плика имаше смачкана банкнота от 20 $, няколко монети и 1000 $ в брой с записка:

„ Искам Вие и майка Ви да се усмихвате и постоянно да сте щастливи. Това е моят дребен подарък, тъй като ми се желае да имам любящ внук като Вас. С обич, цветарката от квартала, Дейзи. “

Ерика и Хари бяха трогнати до сълзи. Те се срещнаха с общителната цветарка и й благодариха персонално за великодушния й жест.

 Само за илюстрация | Инфо: Pexels

„ Моля, не ми благодарете. Това, което направих за вас е нищо, спрямо топлото сърце на това малко момче. Трябва да се гордеете, че сте негова майка! “ сподели мис Дейзи. — Трябва да си щастлива поради сина си и да преодолееш предишното си, скъпа моя.

„ Да, права сте, госпожице Дейзи. Обещавам да бъда щастлива, тъй като съм длъжна да го направя за него “, сподели Ерика, бършейки сълзите си от наслада.

Ерика купи нов телефон и касичка за сина си. Тя реши да се върне на работа и да продължи живота си, вместо да се самосъжалява за развода си.

 Само за илюстрация | Инфо: Pexels

От този ден нататък Хари в никакъв случай не видя майка си тъжна. Нещо повече, те станаха положителни другари с мис Дейзи и постоянно я канеха на чай и прекарваха време дружно!

Когато имате опция, покажете на майка си какъв брой доста я обичате и почитате. Понякога и най-малкия жест от ваша страна, за нея може да значи всичко.

Източник: mozache.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР