Малко лицемерна е тезата на президента, че субсидията трябва да

...
Малко лицемерна е тезата на президента, че субсидията трябва да
Коментари Харесай

Тома Биков: ГЕРБ ще отхвърли ветото на президента срещу отвореното финансиране на партиите

Малко лицемерна е тезата на президента, че дотацията би трябвало да е 1 лева, само че да се забрани дарението от юридически лица.

Това съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков по време на дебата по президентското несъгласие върху промените в Закона за държавния бюджет за 2019 година, с които се трансформира Законът за политическите партии и се дава опция за отворено финансиране на партиите. "Аз изслушах с интерес изявленията на сътрудниците от Българска социалистическа партия. Оставам с усещане, че те повтарят това, което споделиха и когато гласувахме закона. Всъщност ветото е по-особено от закона. Президентът споделя своето мнение за това законодателство, което ние приехме. Президентът споделя, че 1 лева е безусловно задоволителна дотация за партиите. Това го споделя президентът, не го споделяме ние, със своето несъгласие. Президентът не постанова несъгласие върху този текст. В този смисъл аз не виждам вие какво подкрепяте в това несъгласие. То е тъкмо противоположното на това, което вие говорихте по време на дебата по приемане на закона ", сподели Биков.

"Президентът споделя освен, че 1 лева е задоволителна дотация за страната, а е безусловно задоволителна една партия да се устоя и по тази причина партиите не би трябвало да получават дарения от частни донори. Това към този момент е в несъгласие и с нашата теза, само че то е в несъгласие и с вашата. ГЕРБ ще отхвърли ветото на президента против отвореното финансиране, тъй като 1 лева дотация не е задоволителна за по-малките партии и те би трябвало да имат опция да се финансират и от частни донори, като вършат това по транспарантен метод, а не като взимат дарения незаконно и нелегално ", безапелационен бе Биков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР