Малко хранителни вещества са толкова важни, колкото протеините. Ако не

...
Малко хранителни вещества са толкова важни, колкото протеините. Ако не
Коментари Харесай

Колко протеини трябва да ядете на ден?

Малко хранителни субстанции са толкоз значими, колкото протеините. Ако не приемате задоволително, може да имате липса, а това да окаже въздействие върху здравето и тежестта ви. Въпреки това съществуват прекомерно разнообразни отзиви за това какъв брой протеини би трябвало да ядете дневно. Повечето публични организации за хранене предлагат много непретенциозен банкет на протеини.

DRI (Диетичен референтен прием) е 0.8 грама протеин на кг телесно тегло или 0.36 грама на кг.

Това възлиза на:

- 56 грама дневно за средностатистическия човек;

- 46 грама дневно за жена.

Въпреки че това може да бъде задоволително, с цел да се предотврати недостиг, изследванията демонстрират, че надалеч не е задоволително, с цел да се обезпечи оптимално здраве. Оказва се, че вярното количество протеин за всеки един субект зависи от доста фактори, в това число равнището на интензивност, възрастта, мускулната маса, задачите на физиката и настоящето положение на здравето.

В тази публикация се преглеждат оптималните количества протеини и факторите, свързани с метода на живот, като загуба на тегло, създаване на мускули и равнища на интензивност.

Протеин - какво е и за какво ви би трябвало?

Протеините са главните градивни детайли на тялото, изграждащи мускулите, сухожилията и други Без протеин животът, както знаете, не би бил вероятен.

Протеините са по-малки молекули, наречени аминокиселини, които са свързани дружно като мъниста върху низ. Тези свързани аминокиселини образуват дълги протеинови вериги, които по-късно се сгъват в комплицирани форми.

Протеинът не е значим единствено количествено, само че и качествено

Като цяло животинските протеини обезпечават всички нужни аминокиселини в вярното съответствие, с цел да ги употребявате пълноценно - което има смисъл, защото животинските тъкани са сходни на вашите лични тъкани.

 протеини

Ако консумирате скотски артикули като месо, риба, яйца или млечни артикули всеки ден, евентуално към този момент сте сносно откъм наличие на протеини. Въпреки това, в случай че не ядете скотски храни, да получите всички протеини и съществени аминокиселини, които тялото ви се нуждае, е малко по-голямо предизвикателство.

Протеинът подкрепя отслабването

Протеинът е необикновено значим, когато става въпрос за намаляване. Както знаете, би трябвало да приемате по-малко калории, с цел да отслабнете. Добре е подкрепено от науката, че яденето на протеини може да усили броя на калориите, които изгаряте, като увеличавате метаболизма си (калориите) и намалявате апетита.

Може да ви помогне да качите мускулна маса

Мускулите са значително създадени от протеини. Както при множеството тъкани в тялото ви, мускулите са динамични и непрестанно се разграждат и възвръщат. За да получите мускул, тялото ви би трябвало да синтезира повече мускулен протеин, в сравнение с се разгражда.

Други условия, които могат да усилят потребностите от протеини

Без да се вземат поради задачите на мускулната маса и физиката, хората, които са физически дейни, се нуждаят от повече протеини, в сравнение с хората, които не се движат толкоз доста. Ако работата ви е физическа, ходите доста, бягате, плувате или вършиме каквото и да е упражнение, би трябвало да ядете повече протеини.

Имат ли протеините някакви негативни резултати върху здравето?

Протеинът е незаслужено упрекван за редица здравословни проблеми. Някои хора имат вяра, че диетата с високо наличие на протеини може да аргументи увреждане на бъбреците и остеопороза.

Научи също по какъв начин да си направиш:

- протеиново смути;

- протеинови бонбони;

- или протеинови палачинки;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР