Малко е вероятен обрат по делото Джок Полфрийман, но понякога

...
Малко е вероятен обрат по делото Джок Полфрийман, но понякога
Коментари Харесай

Съдия: До седмица Полфрийман ще е в самолета

Малко е евентуален поврат по делото Джок Полфрийман, само че от време на време практиката се обръща. Най-вероятно до края на седмицата той ще е на самолета и ще е отвън пълномощията на българската правосъдна система, това съобщи арбитър Димитър Узунов по Би Ти Ви. По думите му, не е значимо по какъв начин е наричан правосъдният акт – решение или определение – значимо е по какъв процесуален ред е предписан. Според него прокуратурата има своите претекстове, които не са лишени от логичност.

„ Съдебният акт е предписан с огромна доза подозрение при използването на закона. Това провокира социална и академична реакция. Дори при напускането на австралиеца от пандиза, той ругаеше и с това си държание обективно сподели, че опровергава претекстовете на докладчика и на правосъдния състав с ръководител Калин Калпакчиев “, изясни Узунов.

Според него правосъдният акт отива „ в коша “, тъй като изискването, Полфрийман да бъде следен след условното освобождение, е невероятно. По думите на съдията докладчикът по делото изготвя част от отчета по поръчка на БХК. Освен това той счита, че е значимо да се откри дали арбитър Калпакчиев има взаимоотношения с неправителствената организация.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР