Малкият Манол направи дарение. Снимка: БТАМалкият Манол пръв е дарил

...
Малкият Манол направи дарение. Снимка: БТАМалкият Манол пръв е дарил
Коментари Харесай

Малкият Манол отвори касичката и пръв дари пари за пострадалите в Турция

Малкият Манол направи подаяние. Снимка: Българска телеграфна агенция
Малкият Манол пръв е дарил пари за потърпевшите от земетресението в Турция. Десетгодишният наследник на отец Петър Гарена от Кърджали се включи в акцията на Районното мюфтийство в регионалния град по набиране на средства. Манол оказал помощ с каквото има в касичката. Това сподели за Българска телеграфна агенция районният мюфтия на Басри Еминефенди.

„ Момчето пристигна преди да отиде на учебно заведение и остави събраните в касичката си пари. Вечерта, преди да пристигна, е гледал новините и виждайки какво се случва, срутените здания и опитите на хората да спасят затрупаните. Казал на татко си, че също желае да е съпричастен и да помогне “, описа още районният мюфтия.

От лично и от името на мюфтийството Еминефенди изрази съболезнования към околните на починалите. Той сподели, че във всички над 200 мюсюлмански храма в района преди петъчната молитва ще се чете селя, а преди намаза ще се направи дуа за починалите при земетресенията в Турция. След петъчната молитва, всеки който желае, ще може да подари средства.

Община Кърджали стартира акция за събиране на дарения в поддръжка на бедстващите след пагубните трусове в ЮгоизточнаТурция. Даренията ще се събират в пункт в гаража на община Кърджали в кв.Студен бунар, ул. “Капитан Петко челник “1 (до Строителния техникум). Пунктът ще стартира събирането на дарения през днешния ден, 07.02.2023 година, от 13.00ч. и ще бъде отворен от 08.00 до 19.00 ч. всеки ден, в това число в събота и неделя.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР