Малкият Ландън Джоунс не е изпитвал усещане за глад или

...
Малкият Ландън Джоунс не е изпитвал усещане за глад или
Коментари Харесай

Феномен: Момче никога не изпитва глад и жажда

Малкият Ландън Джоунс не е изпитвал чувство за апетит или жадност от 14 октомври 2013 година, а повода към момента се обяснява. Ландън е обикновено 12-годишно момче, което е хапнало пица и сладолед за вечеря, а на идната заран се разсънва и не изпитва апетит или жадност, настояват неговите родители. Детето, което е от Ватерло, Айова, стартира да има световъртежи и изгубва енергичността си, написа Одитисентрал.

Цяла година след довечера родителите на дребното момче към момента не знаят какво се е случило със сина им. Те настояват, че Ландън е бил извънредно пламенно и витално дете, което е обичало да кара колело и да играе със своите другари. За страдание обаче дребното момче стопира да има предпочитание за каквото и да било занятие след 14 октомври 2013 година.

Родителите на детето са търсили помощ за положението на сина си – педиатърът на Ландън му е изписвал антибиотици, които обаче не са дали никакъв резултат. Детето е посещавало и други лекари с вярата да съумеят да решат казуса, само че за момента всички старания на родителите и експертите са безуспешни.

Един от лекарите, които са се опитвали дапомогнат на детето, счита, че казусът на Ландън е уникален. Други експерти пък допускат, че казусът идва от онази част от мозъка, която е виновна за регулирането на жаждата, глада, кръвното и температурата – назовава се хипоталамус. Все още няма никакво доказателство, което да поддържа изказванията на лекарите.

Има и още една доктрина за положението на детето –когато е бил на 9 години, Ландън е страдал от припадъци, които се назовават абсанси. Това, което е особено за тях, е внезапно вцепеняване, като детето приключва действието, което прави сега, погледът се фиксира в една посока, забавят се рефлексите и придвижванията. Това положение е доста малко, а по-късно липсва спомен за случилото се.

 Пица

Ландън е бил лекуван от това положение към година и някои лекари считат, че може да има връзка сред медикаментите, които е пиел и неналичието на вкус. Оказва се обаче, че това лекарство по-скоро може да бъде причина за напълняване, не за отричане на храна.

В момента детето продължава да отслабва – към този момент е изгубил доста килограми поради неналичието на вкус. Родителите му непрекъснато се пробват да го накарат да хапне нещо, само че Ландън не може да погълне повече от хапка.

Предстои проучване в Американския народен здравен институт, където се лекуват всевъзможни редки болести. Летаргията, която е обхванала детето, е предиздвикала родителите му да го спрат от учебно заведение – за миналата образователна година той е ходил едвам 65 дни. Ландън избира да лежи вкъщи, вместо да си играе или да кара колело.

Родителите на детето настояват, че не е тичал от месеци и единственото, което прави, е да гледа в профил по какъв начин децата се забавляват. Семейството на Ландън поставя огромни старания да разбере какъв е казусът на детето – и двамата му родители прекарват няколко часа всекидневно в изследване на болестта.

Все отново вярата им не е изгубена и се надяват доста скоро медицината да успее да откри отговор за положението на сина им.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР