Малките и средни предприятия да се подготвят за новия регламент

...
Малките и средни предприятия да се подготвят за новия регламент
Коментари Харесай

Малките и средни фирми да се подготвят за новия регламент за защита на личните данни

Малките и междинни предприятия да се приготвят за новия правилник за отбрана на персоналните данни. Това прикани българският еврокомисар по цифрово общество Мария Габриел по време на конференция за отбрана на персоналните данни.

Регламентът за персоналните данни съставлява солидна рамка за създаване на доверие в цифровата среда, по мнението ѝ.

Регламентът поставя изискванията на бъдещата конкурентоспособност на европейските сдружения. Той продължава отбраната на данните, развивана в продължение на 20 години.

С предлагането се отстраняват припокриванията и се обезпечава координация във връзка с санкциите, способените органи.

Регламентът е пиедестал на промяната, разгласи ръководителят на Комисията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов. Личните данни към този момент са дейна част от електронната търговия, която бележи взрив. Затова е и нужна, съгласно него, по-активна отбрана на персоналните данни.

Караджов подчертава и върху добре квалифицираните фрагменти. С новия правилник се уголемява териториалният обсег на европейските правила за отбрана на персоналните данни и те ще важат и за админи, които не са открити в Европейски Съюз, само че обработват персонални данни на жители, които се намират в Европейски Съюз.

Това ще важи в случаите, когато дейностите по култивиране на данни от страна на такива админи, са свързани с предлагането на артикули и услуги на физически лица, намиращи се в Съюза, без значение дали от субекта на данни се изисква заплащане или наблюдението на тяхното държание, доколкото това държание са демонстрира в границите на Съюза.

Общият правилник за отбрана на персоналните данни вкарва редица отговорности за админите и обработващи персонални данни, някои от които са напълно нови и непознати в до момента настоящата правна уредба. Те са култивиране на данните в сходство с правилата за отбрана на персоналните данни, заложени в регламента, като е в положение да потвърди това (отчетност), обезпечаване на отбрана на данните на стадия на проектирането и по дифолт, установяване на длъжностно лице по отбрана на персоналните данни в категорично посочените от регламента случаи, поддържане на указател на дейностите по култивиране, за които дава отговор.

Също по този начин известяван на надзорния орган и субекта на данни при положение на нарушение на сигурността на персоналните данни, както и документиране на всяко нарушаване на сигурността на персоналните данни, в това число обстоятелствата, свързани с нарушаването, последствията от него, подхванатите дейности за справяне с нарушаването, както и осъществяване на оценка на въздействието върху отбраната на данните. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР