Малка е вероятността истинските любителите на коктейлите да не са

...
Малка е вероятността истинските любителите на коктейлите да не са
Коментари Харесай

Един велик коктейл стана на 100

Малка е вероятността същинските феновете на коктейлите да не са чували за именития Harry`s Bar в Париж, обичано място на писателите Ърнест Хемингуей и Ф. Скот Фицджералд.

Малко ни е тъжно, че в този момент не сме там, с цел да се присъединим към тържествата по случай стогодишнината на един коктейл.

Става въпрос за именития Bloody Mary - онази примес от доматен сок, сол, пипер, сос " Табаско ", сос " Уорчестър ", лимонен сок и водка, която към момента е обичана на милиони хора по света.

Смята се, че коктейлът е основан точно в този бар през далечната 1921 година Според историята на заведението, барманът Фернан Петио е индивидът, който измисля питието, а рецептата за него е оповестена за пръв път в книгата " Harry`s ABC of Cocktails ".

Събитията за юбилея тази седмица са краткотрайно облекчение от зимното тъмно въодушевление и възходящите паники от разновидността Омикрон на COVID-19, написа MSN.
 Коктейлът Bloody Mary, махмурлукът, водката и останалите съставки в тази чудесна напитка
С какво коктейлът Bloody Mary е по-различен

И по какъв начин да си го приготвим

Работещи в бара прецизно ревизират зелените документи на гости от Австралия, Египет и други страни от целия свят, които се стичат, с цел да опитат фамозното пиво.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР