Малчугани с вандалски навици скъсаха и счупиха част от коледната

...
Малчугани с вандалски навици скъсаха и счупиха част от коледната
Коментари Харесай

Вандали счупиха част от коледната украса на елхата пред Община Ловеч

Малчугани с вандалски привички скъсаха и счупиха част от коледната декорация на елхата пред постройката на Община Ловеч. Охраната е събрала вечерта на 5 декември, неделя, 13 бр. коледни топки с друга големина, които били пръснати по земята, оповестиха от пресцентъра на общината.

След като били засечени от общински охранител, две момчета на възраст към 12 години изоставили топките и избягали в посока реката. Не е ясно с каква цел те са свалили коледни топки от елхата. Част от тях са изпочупени и не могат да се употребяват повече. Хулиганските дейности са снимани от охранителни камери в региона.

Припомняме, че на 26 ноември 2020 година на същото място незнайни вандали нарязаха към пет метра от светещите гирлянди, ситуирани към пейките.



Кметът Корнелия Маринова разяснява днешния случай по този начин: „ Силно се надявах, че хубостта и коледното въодушевление ще възпират сходни прояви на вандализъм, тъй като тази година положихме доста старания и средства да украсим още повече обичания град. За жал виждаме противоположното – намират се хора, които не желаят да живеят измежду хубост. Още по-жалко е, че, съгласно първичните данни, това са деца. Надявам се, преди да правим идентифициране на лицата, родителите им сами да подхващат нужните педагогичен ограничения. Ние няма да престанем да разхубавяваме града, само че е извънредно време да дадем отпор на сходни безобразия. За следващ път се обръщам към всички поданици – не бъдете безразлични към сходни прояви! Коледният сезон изисква от всички нас да бъдем положителни и да си даряваме позитивни усеща, а не да си скапваме настроението. “

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР