Малък, но мощен: кажете Здравей“ на напълно електрическия малък SUV

...
Малък, но мощен: кажете Здравей“ на напълно електрическия малък SUV
Коментари Харесай

Всичко за ... Новото Volvo EX30

Малък, само че мощен: кажете „ Здравей “ на изцяло електрическия дребен SUV Volvo EX30!

Като дребен SUV, който прави огромни Volvo неща, нашият нов изцяло електрически Volvo EX30 е планиран да бъде толкоз безвреден, колкото бихте очаквали от нас. Той е основан да има най-ниския CO2 отпечатък от всеки автомобил Volvo до момента и да направи живота на хората по-безопасен, по-удобен и по-приятен, посредством авангардни технологии и скандинавски дизайн.

Показан на света през днешния ден в Милано, Италия и наличен за поръчка на определени пазари*, EX30 е първият ни дребен премиум SUV и уголемява нашето динамично разрастващото се електрическо семейство. Тъй като пазарът се движи бързо към цялостна електрификация, EX30 ще ни помогне да осезаем възходящото търсене на изцяло електрически коли в този бързо разрастващ се сегмент.

„ Напълно електрическият EX30 може да е най-малкият ни SUV, само че това е огромна работа за нашите клиенти и огромна работа за нас като компания “, сподели Джим Роуън, нашият основен изпълнителен шеф. „ Ние обичаме да споделяме, че EX30 е дребен, само че мощен, тъй като дава всичко, което бихте желали от Volvo, само че в по-малък пакет. Като всяко Volvo, това е извънреден артикул, който е безвреден и планиран съгласно хората и техните потребности. “

EX30 въплъщава всички наши полезности в по-малък формат. Дългото междуосие, огромните колела и еднообразно разстояние от броните внасят баланс и рафинираност в екстериора. Той е изцяло електрически, с решително лице и цифрово показване на светлините „ Чукът на Тор “. Пет живи екстериорни цвята, от стилно облачно синьо до експресивен жълт мъх – последният въодушевен от лишеите на западното шведско крайбрежие – му придават характерен темперамент и ярка характерност.

Технология на батерията, която дава отговор на вашите потребности
Нека поговорим за батериите. Първо, няма такова нещо като просто „ батерия “, когато обсъждаме задвижващи механизми. Вместо това, ние Ви даваме свободата да изберете технологията, която най-добре дава отговор на вашите потребности, предлагайки EX30 с три варианти за задвижване и два разнообразни вида акумулатори, което също ни разрешава да предложим атрактивна стартова цена на модела.

Ако прекарвате по-голямата част от времето си в града или изминавате по-къси дистанции сред зарежданията, ние предлагаме вид с един мотор с LFP батерия. LFP батерията със общоприет обсег, която употребява литиево-железен фосфат, е по-рентабилна и по-малко ресурсоемка, което значи, че е най-хубавият вид, в случай че не търсите оптимален пробег.

Ако за Вас е значим дългият пробег, разновидността с един електродвигател с NMC батерия и уголемен обсег е точният избор за Вас. Батерията NMC включва литий, никел, манган и кобалт и създава силата си по-ефективно от LFP разновидността. Тази алтернатива ви дава опция да изминете до 480 км сред зареждания.
И най-после, в случай че продуктивността е Ваш приоритет, изберете разновидността Twin Motor Performance, в който сдвояваме NMC батерията с спомагателен втори е-мотор. Този вид със задвижване на четирите колела на EX30 обезпечава 315 kW (428 к.с.) мощ и ви води от 0-100 км/ч за 3,6 секунди – това публично е нашият най-бързо ускоряващ автомобил до момента!

Друго бързо в EX30 е зареждането. Вариантът Twin Motor с уголемен обсег има потенциал за зареждане до 153kW, до момента в който автомобилът със общоприет обсег има потенциал от 134kW. Това значи, че можете да заредите батерията си от 10 до 80% за малко повече от 25 минути. Чрез централния екран и приложението на автомобила можете да зададете силата на тока, оптималното равнище на зареждане и по кое време желаете да започнете зареждането.

За да поддържаме допустимо най-хубавото пътно държание, ние настроихме шасито на EX30, с цел да се възползваме оптимално от компактните размери на автомобила. Неговият невисок център на тежестта, както и релативно ниското му и отмерено разпределено тегло се допълват от лекост на шофиране и пъргавост в града и отвън него.

По-малък въглероден отпечатък, само че огромно влияние върху сигурността
Както писахме в по-ранни изявления, EX30 е планиран да има най-ниския въглероден отпечатък от всеки автомобил Volvo досега и е значима стъпка напред за нашите упоритости за резистентност. Чрез справяне с излъчванията през целия индустриален и витален цикъл, както и деликатно потребление на материалите от вътрешната страна и извън, успяхме да понижим общия му въглероден отпечатък за 200 000 км шофиране до под 30 тона*.

EX30 също по този начин е планиран да бъде толкоз безвреден, колкото бихте очаквали от Volvo и има за цел да се грижи както за вас, по този начин и за другите в забързаната градска среда. Например, той включва общоприетоо специфична функционалност за сигурност на велосипедисти, която оказва помощ за попречване на по този начин наречените злополуки с „ врата “, като Ви предизвестява, когато сте на път да отворите вратата си пред велосипедист, скутер или бегач.

Нашата технология за дейна сигурност в допълнение илюстрира по какъв начин сме приложили високите ни стандарти за сигурност към нашия нов дребен SUV. Той съдържа най-съвременна технология за ограничение, както и авангарден систематичен дизайн, който извършва нашите амбициозни вътрешни условия за сигурност – предопределен да приготви нашите коли за разнообразни сюжети от действителния свят.

EX30 също има за цел да направи живота Ви по-удобен, по-релаксиращ и по-приятен посредством съвременни технологии и моден скандинавски дизайн. Можете да избирате от четири обособени интериора, всеки със личен израз, в допълнение на хитри варианти за предпазване в цялото купе.

Заедно с контекстуален потребителски интерфейс на един екран, с вграден Гугъл и работещ с най-новата версия на нашата информационно-развлекателна система, всички тези функционалности отразяват отличителните белези на същинския Volvo дизайн.

Говорейки за авангардни технологии: Volvo EX30 е първият ни автомобил, който включва ново потомство на Park Pilot Assist. Може да се оправи с всички типове места за паркиране, в това число успоредни, извити, перпендикулярни и диагонални, което прави паркирането в тесни пространства бързо и елементарно.

Новият Park Pilot Assist ще разпознава всички налични места за паркиране към вас. След това, откакто докоснете този, който желаете в новия 3D потребителски интерфейс, функционалността ще ръководи дросела и спирачката, както и ръководството. Докато наблюдавате процеса на паркиране, дисплеят демонстрира дистанцията до обекти като коли, стени и стълбове.

Както при всеки автомобил Volvo, за EX30 работихме в тясно съдействие с механически сътрудници като Гугъл, Apple и Qualcomm, с цел да предоставим допустимо най-хубавото потребителско преживяване. Партнираме си и с ECARX, посредством нашия софтуерен джоинт вентчър HaleyTek, с цел да предоставим допустимо най-хубавата информационно-развлекателна платформа за нашите клиенти.

Усещане за успокоение
Разбира се, EX30 ще се предлага и с функционалност “Дигитален ключ “, която е по едно и също време комфортна за Вас и улеснява шерването на автомобила. Изградена върху усъвършенстваните UWB и CCC индустриални стандарти, нашата технология ще бъде съвместима с необятна гама от марки и модели телефони.

Специалното приложение съдържа всички подобаващи услуги, свързани с автомобила, от зареждане до локализиране на многолюден паркинг, заключване и отопление в леден зимен ден. EX30 също е подготвен да получава софтуерни актуализации по въздуха, които ще го вършат по-добър с времето.

Сякаш това не е задоволително, Volvo EX30 се предлага и с избор от пет разнообразни тематики интериорно осветяване. Всяка е въодушевена от друг скандинавски пейзаж и тънко се трансформира в цвят, добавяйки чувство за успокоение към интериора.

Независимо дали предпочитате топлата слънчева светлина, падаща през листата на скандинавска гора, залез на шведското западно крайбрежие, световноизвестното северно зарево, златното небе на шведското лято или яркото въодушевление на градския залез, Вашият EX30 ще бъде изпълнен с цветове по Ваш избор. За в допълнение потапяне можете да добавите към всяка светлинна тематика и околен звуков пейзаж.

Увеличаване на страната със жанр
И най-после, имаме изненада за Вас. От идната година нашият EX30 ще се предлага в Cross Country вид. Поръчки за тази специфична версия ще се одобряват от началото на 2024 година, а производството се чака да стартира по-късно същата година.

Volvo EX30 Cross Country ще се основава на солидното ни Cross Country завещание и нашата известна гама от модели за клиенти, които желаят малко повече премеждие от своя автомобил. Той ще се предлага с набор от персонализирани функционалности, като по-голям луфт, 19-инчови черни джанти и алтернатива за 18-инчови джанти с самостоятелни гуми.



• Volvo EX30 е разполагаем за поръчка от през днешния ден в цяла Европа и други определени пазари..
• Изчислението на въглеродния отпечатък под 30 тона за 200 000 км шофиране се основава на потреблението на електрическа енергия за зареждане от електроенергийния микс на ЕС27. Изявлението за най-ниския въглероден отпечатък от всеки автомобил Volvo досега се отнася до световно налични артикули над 200 000 км шофиране.
• Времената за зареждане зависят от фактори като външна температура, настояща температура на батерията, съоръжение за зареждане, положение на батерията и положение на автомобила.
• Пробег съгласно реалистичния WLTP цикъл на шофиране при следени условия за нов автомобил. Обхватът в действителния свят може да варира. Цифрите са основани на предварителната цел.
• Функционалността „ Дигитален ключ “ зависи от съвместимостта на телефона. Технологията, основана на UWB, е планувана за идната година, посредством софтуерна актуализация по въздуха.
• Функциите и услугите може да не са налични на всички пазари и няма да бъдат общоприети на всички пазари или за всички модели.

*Източник: www.volvocars.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР