Малък брой украински войници са преминали обучение в САЩ за

...
Малък брой украински войници са преминали обучение в САЩ за
Коментари Харесай

Украинци се обучават в САЩ да воюват с дрон

Малък брой украински бойци са минали образование в Съединени американски щати за ръководство на дронове, разкри Агенция Франс Прес. Агенцията се базира на известие от Пентагона.

Малка група украински бойци, които към този момент са били в Съединени американски щати преди нахлуването на Русия в страната им, се образоват да употребяват смъртоносните безпилотни самолети Switchblade, които Вашингтон доставя на Киев, съобщи в сряда чиновник на Пентагона.
 Беларус ядосан поради украински дрон във въздушното му пространство
Беларус ядосан поради украински дрон във въздушното му пространство

Киев отхвърля " следващата провокация " на Минск

" Много дребен брой украинци... към този момент са били тук, в Съединените щати, и са минали през професионално военно образование " , съобщи висшият чиновник, поискал анонимност.

" Възползвахме се от опцията да ги изтеглим настрани за няколко дни и да им осигурим известно образование, изключително за Switchblade (дронове), което е система, която не е органична за украинската войска ", сподели той.

Групата, състояща се от " по-малко от дузина " души , " ще се върне назад в Украйна относително скоро ", както беше планувано в началото, добави той...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР