Максимално засилване на натиска спрямо Северна Корея, за да може

...
Максимално засилване на натиска спрямо Северна Корея, за да може
Коментари Харесай

Японският премиер поиска от София по-силен натиск срещу Северна Корея

Максимално усилване на натиска по отношение на Северна Корея, с цел да може Пхенян самичък да изиска започването на договаряния. Това изиска от София министър-председателят на Япония Шиндзо Абе в първото посещаване на министър председател на страната у нас, съобщи организация " Фокус ".

„ Северна Корея би трябвало да показва държание в унисон с поетите отговорности по унищожаването на своя нуклеарен и ракетен боеприпас по този начин, че да подсигурява неговото цялостно и дефинитивно очистване с вероятен външен надзор над процеса “, означи Абе. „ За да се принуди Северна Корея да промени своята политика, е належащо интернационалната общественост да реализира цялостно единодушие и да наложи оптимален напън по отношение на Северна Корея. Пхенян би трябвало самичък да предложи воденето на разговор “, добави той.

Говорейки за провокационната реторика, употребена от режима в Пхенян, Абе означи, че „ това е характерен за страната прийом за водене на договаряния и опасяването за сюжет - ракетна офанзива значи да бъде причастни към тона на Пхенян “.

„ Няма да се поддадем на заканите на Северна Корея, само че ни е належащо деликатно да проучваме обстановката, с цел да реагираме умерено и невъзмутимо. В тясно съдействие с Европа и България, със мощен напън от цялата интернационална общественост ще направя всичко допустимо за разрешаването на казуса с нуклеарните и ракетните опити на Пхенян “, акцентира японският министър-председател.

Днес Абе се среща с българския си сътрудник Бойко Борисов. Сред тематиките на договарянията са разширението на търговско-
икономическото партньорство сред България и Япония с акцент върху увеличението на българския експорт, привличането на японски вложения и технологии. България ще запознае японските експерти с целите на своето председателство в Съвета на Европейски Съюз и ще заяви готовността си интензивно да работи над разширението на стратегическото партньорство ЕС-Япония.

Шиндзо Абе е съпроводен от бизнес-делегация, формирана от представители на повече от 30 японски компании.

България е четвъртата страна, която Абе ще посети по време на европейската си обиколка. Той към този момент беше в Естония, Латвия и Литва, а след България ще посети Сърбия и Румъния.

С изключение на Естония всички страни имат дипломатически връзки със Северна Корея, а в София и Букурещ има нейни посолства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР