Максималният размер на държавния дълг на България не може да

...
Максималният размер на държавния дълг на България не може да
Коментари Харесай

Колко нов държавен дълг ще може да емитира страната ни през 2024-а

Максималният размер на държавния дълг на България не може да надвишава 48 милиарда лева, взеха решение депутатите на днешното си съвещание, при гласуването в пленарна зала на второ четене на Държавния бюджет за 2024 гдина.

Може да се еметира нов дълг за годината до 11,07 милиарда лв.. Минималният размер на фискалния запас на страната ни към 31 декември 2024 би трябвало да е 4,5 милиарда лева - каквото сума се залага по това " перо " към този момент години наред.

Общият предел на финансовите разноски по консолидираната фискална стратегия е избран на съвсем 9,99 милиарда лв..

Депутатите одобриха еднократната помощ при раждане на дете да бъде 375 лева, а 900 лева ще се дават за второ дете. Еднократната помощ за възпитаници е 300 лева

Решено беше да стартира създаване на Национална многопрофилна детска болница в София " след основаване на нужните условия ".

Министърът на финансите Асен Василев влезе в спор с ръководителя на Здравната комисия в Народното събрание Костадин Ангелов за това, дали е избран терен за създаване на детската болница.

" За момента още няма определен терен за болничното заведение. Ако не се избере терен, няма да тръгне и проектирането ", сподели Василев.

А на терзанията на опозицията, че не е посочена точна сума за строителството на болничното заведение, министър Асен Василев отговори, че " пари няма планувани в бюджета, тъй като те са дадени с предходни бюджети. Това, което този текст споделя е, че най-сетне тази работа би трябвало да се свърши, с цел да могат да бъдат дадени спомагателните средства към този момент за самото създаване - с изключение на тези, които са дадени за планиране ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР