Макси е на 6 годинки и е от Пловдив. Той

...
Макси е на 6 годинки и е от Пловдив. Той
Коментари Харесай

Историята на Макси от Пловдив ще ви разплаче! Изоставена е от родителите си в дом, сега се бори за живота си

Макси е на 6 годинки и е от Пловдив. Той е един хубав черноок юноша, измъчен от подлото заболяване Детска Церебрална Парализа. Това дете има същински ангели за родители, написа Ани, админ във Facebook страницата на Макси, оповестява " Марица ".
Историята на Макси и неговото семейство е трогателна. Мама Ирина и тати Краси дълги години не са могли да имат свое дете. Но ето, че към този момент го имат. Взимат значимото решение, че ще осиновят детенце. Избират си Макси, който тогава е единствено на 4 месеца и е зарязан в дом за сираци от своите родители.
Щастливи, че към този момент имат своя рожба и са създали свято дело да осиновят, да обичат, и да грижат за едно изоставено дете, Ирина и Красимир поемат грижите за Макси. За страдание, насладата им е помрачена от една тежка диагноза, за която схващат месеци по късно.
Съветват ги да оставят Макси, само че Ирина и Краси по този начин са обикнали детенцето, че сърце не им дава да го създадат. Взимат може би едно от най-трудните решения в живота си - това да не изоставят за повторно едно сираче, а да го обичат, обгрижват и дадат всичко от себе си, с цел да победят тежката диагноза.
Аз също съм майка на дете с ДЦП, написа ни Ани. Моята принцеса е съвсем на 17 години и зная какъв брой труд, старания и нерви, както и доста огромна и всеотдайна обич е нужна, с цел да се грижиш, обичаш и обгрижваш дете с проблем.
Мой прочут ме помоли да се свържа с Ирина и да и оказа помощ за акцията. Веднага се съгласих и се надявам да бъда потребна и да оказа помощ. Но сама няма да съумея, ще имам потребността от всички вас, положителни хора. Всяка помощ е значима, моли Ани.
Всяко шерване на страницата на Макси също е помощ! Така Ирина и Краси вземат решение, че ще бъдат РОДИТЕЛИ И АНГЕЛИ на дребния Макси макар диагнозата му, прибавя тя.
Откриват дарителска акция в негова помощ, тъй като имат потребност от финансова помощ, за неговите всекидневни поддържащи лечения. Рехабилитация, логопед, психолог, плуване.... На ден родителите на Макси заплащат по 23 лева, за рехабилитация 5 дни в седмицата. За логопед по 20 лева, три пъти седмично. Плуване 15 лева, два пъти в седмицата. Психолог 20 лева, веднъж седмично.
Понякога Ирина се отхвърля от дадени лечения, поради дефицит на средства. Майката желае да запише Макси и на Хипотерапия (Конна езда), само че я стопират финансите. Като майка на дете със същата диагноза мога да кажа, че всички тези лечения са извънредно значими за развиването на детето и ментално и двигателно, споделя Ани.
Макси схваща всичко, и споделя няколко думички. Аз извънредно доста се удивлявам на тези родители и съм щастлива, че ориста ме срещна с тях, тъй като те могат да са образец за мен и доста от вас. Колко би трябвало да си мощен, с цел да осиновиш сираче, да схванеш, че то е с диагноза и все пак да решиш да се грижиш за него, да го обичаш и да се бориш?! Ирина, Красимир, моите възторженостти към вас! Възхищавам ви се, написа ни Ани.
Семейството не събира средства за лечения в чужбина и по тази причина нямат и отворен DMS номер.
Родителите на дребния Макси се нуждаят от помощ, с цел да могат да оказват помощ оптимално доста на своята рожба да може на следващия ден, доколкото е допустимо, детето да бъде независимо.
ДЦП е подла диагноза и, не искам да заблуждавам никого, че ще се случи знамение, само че с доста труд и неизменност ще се види и подобрението, а точно за това се борят Ирина и Краси! Искате ли, положителни хора, да им помогнем? Да се борим дружно с тях? Те го заслужават, те имат потребност от нас. Те имат потребност от вяра, от религия, от поддръжка, с цел да повярват, че и чудеса се случват, даже и мънички. Да повярват, че и положителното го има, даже и мъничко. Да повярват в любовта на хората към техния обичан Макси, написа ни в трогателното си писмо Ани.
Facebook страница на Макси: https://www.facebook.com/nekapomognem/
Дарителска сметка:
Уникредит Булбанк BIC- UNCRBGSF BG54UNCR70001521431391-Лева
BG70UNCR70001521431394- Евро.
PayPal: [email protected]
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР