Макс Верстапен спечели състезанието за Гран При на Италия във

...
Макс Верстапен спечели състезанието за Гран При на Италия във
Коментари Харесай

Макс Верстапен спечели състезанието за Гран При на Италия, кола за сигурност финишира състезанието

Макс Верстапен завоюва надпреварата за Гран При на Италия във Формула 1 в едно съревнование, което не приключи по обичайния метод, а с кола за сигурност. Но международният първенец от Нидерландия, който кара за Red Bull, беше най-хубав през днешния ден, съвсем без конкуренция и изпревари Шарл Льоклер (Монако) от Ferrari с 2.446. това действително бeше и най-малката преднина, която имаше сред двамата. Времето на Верстапен е 1:20:27.511 часа.

Трети приключи британецът Джордж Ръсел от тима на Mercedes, който се подреди на 3.405 секунди след спечелилия. Карлос Сайнс (Ferrari), Люис Хамилтън (Mercedes) и Серхио Перес (Red Bull) допълниха топ 6. Начело в класирането е Макс Верстапен с 335 точки, пред Льоклер с 219 и Серхио Перес с 210. Състезанието действително завърши в 48-ата обиколка, когато беше вкарана на пистата колата за сигурност. Организаторите взеха решение да няма възобновяване, а всички приключиха по този метод.

Снимка: БГНЕС  Макс Верстапен завоюва надпреварата за Гран При на Италия, кола за сигурност финишира надпреварата
Сайнц и Перес се допряха на изхода по време на втората обиколка от първия шикан при битката си за 15-та позиция, която бе извоювана от водача на Ferrari. Верстапен стартира да пресира Ръсел в борбата за второто място, като двамата бяха на 1.5 зад Леклер. На цели 4.0 зад международния първенец се движеше миналогодишният победител в Италия Рикардо, който водеше влакче от 17 водачи зад себе си.

В 12-ата пък Фетел отпадна поради проблем в мотора си. Германецът спря своята кола малко след изхода от " Лесмо 2 ". Малко преди автобус контролът да обезврежда надпреварата Сайнц изпревари Гасли на първия шикан. Леклер се възползва от ниското движение на пистата и спря в бокса, с цел да постави гумите медиум, откакто започва със софт. Докато монегаскът бе в бокса надпреварата бе обновено, само че той се върна на пистата пред Рикардо и Сайнц.

Льоклер загуби темповото си преимущество по отношение на Верстапен, като топеше по единствено 0.2-0.3 секунди на обиколка от пасива си по отношение на международния първенец, който бе 14.1 секунди. В същото време Ръсел, който бе на под 4.0 пред водача на Ferrari спря в бокса и постави гумите хард, с които да финишира.

Сайнс изпревари Перес в борбата за шестото място в прекъсването за втория шикан. Секунди по-късно неговият съотборник Леклер влезе за повторно в бокса, като той се върна към гумите софт. След прекъсването си в бокса монегаскът се върна на пистата на второто място, на 2.1 пред Ръсел, само че и на цели 19.5 зад Верстапен.

Рикардо спря своя Макларън сред " Лесмо 1 " и " Лесмо 2 ", поради проблем в мотора на Mercedes. След това колата за сигурност продължи да се движи с болидите по трасето, с цел да финишира надпреварата с нея, а в последна сметка Макс победи в Италия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР