Макс Верстапен спечели Гран при на Мексико във Формула 1

...
Макс Верстапен спечели Гран при на Мексико във Формула 1
Коментари Харесай

Макс Верстапен постави рекорд по победи във Формула 1

Макс Верстапен завоюва Гран при на Мексико във Формула 1 и записа рекордна 16-а победа в границите на един сезон.

Пилотът на " Ред Бул " стартира конкуренцията от втора позиция, само че съумя да изпревари Шарл Льоклер след мощния си старт. Нидерландецът нямаше проблеми да се оправи с конкуренцията на състезателя на " Ферари ", откакто Кевин Магнусен от отбора на " Хаас " претърпя тежка злополука, принудила уредниците да спрат краткотрайно конкуренцията.

26-годишният Верстапен завоюва третата си поредна купа във Формула 1 по-рано през октомври в Катар, до момента в който " Ред Бул " към този момент си обезпечи първото място в отборната конкуренция.

" Наслаждаваме се на необикновен сезон. Настройките на болида бяха доста положителни, без значение че не започнахме от първа позиция. Победите може би ще станат 17 или 18, не знам ", съобщи Верстапен след края.

На пистата " Ерманос Родригес " нидерландският водач се изравни с Ален Прост във безконечната класация - по 51 победи, триумфирайки за пети път в шест издания в Мексико.  

На втора позиция финишира Люис Хамилтън от " Мерцедес ", до момента в който Льоклер се подреди трети.
 Серхио Перес. Снимка АП/БТА
Съотборникът на Макс Ферстапен и представител на домакините Серхио Перес отпадна след конфликт с Шарл още първоначално.

До края на шампионата във Формула 1 остават още единствено три кръга, като идващият ще се организира в Сао Пауло (Бразилия) на 5 ноември.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР