Макс Ферстапен все още не е разкрил пълния потенциал на

...
Макс Ферстапен все още не е разкрил пълния потенциал на
Коментари Харесай

Макс все още не е разкрил пълния потенциал на Ред Бул

Макс Ферстапен към момента не е разкрил цялостния капацитет на Ред Бул. Световният първенец приключи на първа позиция във финалния ден от предсезонните проби тази година.

Нидерландецът се възползва оптимално от новите усъвършенствания на своя RB18. 24-годишният играч реализира време, което е с 0.521 мин. по-бързо от това на Мик Шумахер от отбора на Хаас. Двамата състезатели направиха серия от бързи обиколки в края на сесията.

„ Oсновният ми фокус беше върху гумите, които ще използваме идната седмица„, сподели той. „ Автомобилът се усещаше добре. Изпълнихме програмата, която планирахме, а това съгласно мен постоянно е позитивно. “

„ Разбира се, автомобилът е по-добър при ниско равнище на горивото. Естествено при високо равнище на горивото автомобилът е малко ленив и не се движи толкоз бързо. Тази обстановка е една и съща за всички. Мисля, че новите елементи, които бяха сложени през днешния ден, също работиха добре. Винаги се надяваме на това по време на проби.

Запитан дали актуализациите към този момент ще бъдат в автомобила за откриващата Гран при за сезона идващия уикенд, Ферстапен отговори:

„ Те работят, тъй че се надявам да ги запазим. “

Формата на Ферстапен в Бахрейн затвърди позицията на Ред Бул като един от любимците преди началото на сезона. Освен тях Ферари също наподобяват доста мощни и непрекъснати. “

Докато други тимове като Мерцедес и Макларън имаха по-трудни моменти на по-топлата и неравна писта в Бахрейн, Верстапен споделя, че Ред Бул наподобява е направил крачка напред спрямо другите условия в Барселона.

„ Това се дължи повече на пистата, знаете, на грубата повърхнина, на по-топлите условия и т. н. Разположението на пистата основава напълно друго чувство спрямо Барселона. “

„ Мисля, че научихме доста повече за автомобила и го направихме по-бърз. Надявам се положителната ни форма да продължи и през идната седмица “, заключи Макс Ферстапен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР