Макроикономическото развитие на България и готовността на страната ни за

...
Макроикономическото развитие на България и готовността на страната ни за
Коментари Харесай

Готови сме за еврозоната, отчете Борисов пред Домбровскис

Макроикономическото развиване на България и готовността на страната ни за участие в еврозоната разискаха министър председателят Бойко Борисов и зам.-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис.

На срещата е маркирано позитивното развиване на главните макроикономически, фискални и финансови знаци , по които се регистрира готовността на България за присъединение към еврозоната. Борисов уточни, че на процедура сме изпълнили числовите критерии за влизане във Валутния механизъм II (ERM I).

Зам.-председателят на Европейска комисия изрази удовлетворение от намаляването на външния ни дълг , който в края на 2017 година доближи 25,4% от Брутният вътрешен продукт и подрежда България на трето място измежду страните членки на Европейски Съюз с най-нисък размер на консолидирания държавен дълг.

Борисов уточни, че провежданата рационална и предвидима фискална политика , релативно ниското ниво на държавния дълг - надалеч под референтната стойност от 60% от Брутният вътрешен продукт, подхванатите от държавното управление ограничения за възстановяване на бизнес средата, са довели до повишение на доверието на вложителите и усилване на комерсиалната интеграция на страната ни.

Борисов изрази очакване, че тези позитивни резултати ще доведат до по-висок стопански напредък и повишение на приходите на хората в България .

 До месеци Европейска комисия взема решение за България и еврозоната
До месеци Европейска комисия взема решение за България и еврозоната

Присъединявайки се към еврозаната, България би трябвало да влезе и в банковия съюз и акцентът е върху процесите във финансовия бранш
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР