Макет на панелен блок от столичния квартал Дружба ще плува

...
Макет на панелен блок от столичния квартал Дружба ще плува
Коментари Харесай

Макет на панелен блок ще плува в езерото в Дружба, сядаме на светещи букви върху бившия мавзолей |

Макет на панелен блок от столичния квартал " Дружба " ще плува в езерото там, а в него ще могат да живеят патици. Идеята хрумнала на създателя Мина Минов, до момента в който се разхождал в близост, с цел да опознае региона, преди да направи плана си за присъединяване в на стратегия " Навън " на Столична община. 

Сградата-протопип е строена през 1987 година, а на днешното показване от дирекция „ Култура “ на Следствен отдел към окръжна прокуратура на решенията на комисиите за креативна оценка на плановете създателят я разказа като " сиамски блок ". Минов описа, че се впечатлил от отраженията на панелките във водата, в която плували патици, и решил да придаде и потребна функционалност на плана си, като им предложи " Блок в езерото ". Макетът и платформата са от разглобяема железна структура, покрита с водоустойчиви панели върху два понтона. Общата височина на модела дружно с понтона е 340 см. 



На площадка " Мавзолей " пък ще се появи кръг от светещи в тъмното букви с височина и дълбочина на всяка от 52 см. Окръжността ще е с външен диаметър 12.5 м, а размерите на буквите ще разрешават посетителите да седнат върху тях. 

Предложението тук е за създаване на хоризонтална конструкция на площадката на някогашния пантеон на Георги Димитров, в контраст на вече осъществените отвесни структури на “Бронзовата кула “ и “Един човек “, изясни основателят на проекта Красимир Терзиев. Надписът на площадка пантеон е „ Между предишното, което е на път да се случи, и бъдещето, което към този момент е било “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР