Макензи Скот – бившата съпруга на Джеф Безос, и Мелинда

...
Макензи Скот – бившата съпруга на Джеф Безос, и Мелинда
Коментари Харесай

Бившите жени на Безос и Гейтс даряват заедно 40 млн. долара

Макензи Скот – някогашната брачна половинка на Джеф Безос, и Мелинда Френч, която е в развой на бракоразвод с Бил Гейтс, сплотяват напъните си в обща идея – те подаряват 40 млн. $, с цел да подобрят силата и въздействието на американските дами през идващото десетилетие.

Дарението отива при спечелилите в надпреварата “Equality Can’t Wait Challenge ”, проведено от капиталовата компания Pivotal Ventures на Гейтс, с финансовата поддръжка на Скот и нейния нов брачен партньор Дан Джует. Средства са предоставени и от благотворителната организация на филантропите Чарлс и Лин Шустерман, съобщи CNN.

Четирите печеливши от общо към 550 претенденти предложиха разнообразни изобретателни способи за овластяване и възстановяване на живота на дамите. Те включват основана на обществено подкрепена инфраструктура за грижи за деца, както и основаване на образование за дами, които се интересуват от кариера, обвързвана с създаването на програмен продукт.

Френч Гейтс и Скот, които бяха женени за едни от емблемите в софтуерната промишленост – Бил Гейтс и Джеф Безос, излязоха напред като мощни филантропи, откакто самите те застанаха измежду най-богатите хора в света. И двете дами са подписали “The Giving Pledge ” – пакт, с който дават обещание да раздадат по-голямата част от благосъстоянието си през живота си.

Миналия месец Макензи Скот разгласи, че е дарила близо 1.7 милиарда $ от благосъстоянието си на 116 организации, свързани с ЛГБТЕ+ общността, функционалната народна власт, расовото тъждество и изменението на климата. Нейното чисто положение се прави оценка на към 64 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР