Македонският премиер Зоран Заев подаде оставка официално.Той я изпрати до

...
Македонският премиер Зоран Заев подаде оставка официално.Той я изпрати до
Коментари Харесай

Заев най-после подаде оставка официлано, кой идва след него

Македонският министър председател Зоран Заев подаде оставка публично.

Той я изпрати до ръководителя на Народното събрание на Северна Македония Талат Джафери. Заев беше оповестил отдръпването си още след локалните избори, в които неговият претендент загуби вота в Скопие, само че до момента бавеше публично оставката си. 

„ В писмото ви известявам, че депозирам оставката си от поста министър-председател на Северна Македония. Взех това решение като разумна стъпка, произлизаща от изхода на локалните избори и като израз на поетата отговорност за изборните резултати.

„ Резултатите от тях, въпреки и локални, имаха национална тежест за политическия миг, в който се намира страната. При такива условия за мен персонално и като министър-председател поради политиките в които имам вяра демократичните и европейски полезности в които имам вяра, политически неотговорно и безпричинно пред моя народ и моята страна би било аз персонално да продължа да повеждам държавното управление по евроатлантически път ", написа Заев до ръководителя на Народното събрание.

Смятам, че различен министър председател от редиците на СДСМ ще успее да реализира това по по-добър метод с триумф както за жителите, по този начин и за страната ”, прибавя той.

В период от 10 дни президентът на страната би трябвало да реши на кого ще връчи мандат за сформиране на ново държавно управление, заяви Нова телевизия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР