Македонският премиер Зоран Заев честити в телефонен разговор изборът на

...
Македонският премиер Зоран Заев честити в телефонен разговор изборът на
Коментари Харесай

Зоран Заев поздрави Кирил Петков с пожелание за нов позитивен импулс в двустранните отношения

Македонският министър председател Зоран Заев честити в телефонен диалог изборът на Кирил Петков за министър-председател на България, по време на който двамата са се договорили да продължат да работят за намиране на задоволително решение за деблокиране на старта на договарянията за участие в Европейски Съюз.

„ Честитих на моя сътрудник Кирил Петков изборът за ръководител на Министерския съвет на Република България. Пожелах му сполучлив мандат и осъществяване на всички цели, одобрени в програмата на неговото държавно управление, за добруването и просперитета на българската страна и българските жители “, в формалната си Facebook страница.
Зоран Заев за еврочленството на Македония: На финалната права сме с България, става въпрос за седмици
Ще направя всичко за намирането на решение с България. Ако не намерим в този момент решение, ще намерим през 2022 година. Това сподели през днешния ден в Скопи...

Той уточни, че в диалога е била изразена подготвеност да се форсира връзката и съдействието в границите на нови работни групи в областите на стопанската система, културата, опазването на здравето, енергетиката, инфраструктурата и други области от интерес за българските и македонските жители.

„ Договорихме се да продължим да работим за намиране на задоволително решение за деблокиране на старта на договарянията за участие на Северна Македония в Европейски Съюз и за нов положителен подтик за подсилване на двустранните връзки сред нашите страни, в името на общото европейско бъдеще “, зави Заев във Facebook.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР