Македонският актьор Игор Ангелов, който играе големият злодей в сериала

...
Македонският актьор Игор Ангелов, който играе големият злодей в сериала
Коментари Харесай

Дроба от „С река на сърцето” е женен за ученическата си любов

Македонският артист Игор Ангелов, който играе огромният изверг в сериала „ С река на сърцето ” по Нова тв, е женен за ученическата си обич. Не живеят в Скопие, а измежду природата в провинцията, където си имат градинка и лозя. Екранният Дроба обича да си прави ракия и вино, а измежду заниманията му, несъмнено, са киното и музиката. Свободното си време Игор прекарва със брачната половинка си и двамата им пораснали сина, като огромният е цигулар. Често вървят на планина. Актьорът обича и да тича, като се включва в маратони.
„ С напредването на възрастта съзнавам, че времето е малко и би трябвало да се употребява за скъпи неща – да съм покрай тези, които обичам, да извозвам време с тях, да се любувам на дребните и елементарни неща ”, споделя артистът, който на 1 октомври ще чества 45-тия си рожден ден.

Игор и брачната половинка му били на по 16 години, когато почнали да си другаруват в учебно заведение. Той бил зле по математика, тя му пособия. Явно с времето връзките им се развили. Игор и жена му са дружно към този момент повече от 25 години.

„ Имам огромен шанс, че имам цялостно схващане от моите близки. И не им е елементарно. Нормално е чувството да е сладко-кисело, само че дружно се учим да се любуваме на красивите моменти и да се оправяме с провокациите ”, споделя Игор, прочут на българската публика и с блестящото си показване като Сатъра във кино лентата „ В сърцето на машината ”, още веднъж на режисьора Мартин Макариев.

В сериала „ С река на сърцето ”, с който още веднъж работи с Макариев, Игор отново играе негативен облик. Той е основният изверг Дроба и сее зло в сериала. Героят му е сръбски мафиот, който в предишното е претърпял атентат и от този момент се разделя с кислородната бутилка. Любопитна детайлност е, че в Игор фактически диша О2 в сериала. „ Героят, който играх, въобще не наподобява на мен. Това е облик, който е безспорна диаметралност на моя темперамент. Аз по природа съм кротичък човек. Какво да кажа, той е зло на два крайници. Зло, което сее на всички места боязън към него, когато и да се появи, желае да господства, да бъде центърът на събитията. Тоест нещо напълно друго от това, което съм аз ”, споделя Игор.

В сериала той има опция още веднъж да си партнира с Александър Сано , с който играят в „ В сърцето на машината ”, и с Яна Маринова, с която се срещат преди време в Македония на фотосите на ситкома „ Преспав ”. Още тогава Яна си поискала да се срещне още веднъж с Игор на снимачна площадка. „ Случи се и съм признателна! ”, сподели преди време Яна, която в сериала на Макариев играе шеф-готвачът Мики в ресторант във Видин.

„ Да, малкия екран е една доста мощна медия, само че за себе си усещам, че по-истинското и по-същественото е в театъра ”, уверен е Игор.

Тъкмо около театъра той припознава актьорството като свое предопределение. Бил още възпитаник, когато гледал едно театрално зрелище и мощно се впечатлил от протичащото се на сцената. „ Стори ми се доста магично да влезеш в театъра и да гледаш на сцената един живот - живот, който стартира и в един миг завършва ”, споделя артистът.

Игор Ангелов се дипломира  в Драматичния факултет на Скопския университет , след което работи в Прилепския национален спектакъл и извършва функции в Драматичния спектакъл в Скопие. Носител е на премиите за най-хубав млад артист през 2001 година и за най-хубава мъжка роля през 2007 година на театралния фестивал „ Войдан Чернодрински ”. Като по-млад вярвал, че ще играе по-сложни и сложни функции. С годините узрял и схванал, че е добре да развива жлъч и да прави и смешни функции, усеща се добре с тях.

„ Смехът лекува. Усмихнатите хора носят позитивна сила ” , споделя артистът. Той е огромна звезда в Македония, като с ролята си в „ Преспав ” става известен и измежду мъжете. Тъй като героят на Игор в ситкома се опасява от жена си, огромна част от мъжката аудитория се припознала в него. Често се случвало господа да стопират Игор по улиците и да го разпитват за какво се опасява от екранната си брачна половинка, насърчавали го да е по-смел. Някои дори му споделяли това, което не могат у дома пред дамата да си кажат.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР