Македонските власти не са допуснали на територията на страната българския

...
Македонските власти не са допуснали на територията на страната българския
Коментари Харесай

"Потенциален нарушител": Македонските власти обясниха защо не са допуснали български евродепутат

Македонските управляващи не са позволили на територията на страната българския евродепутат Андрей Ковачев (ЕНП/ГЕРБ) и ръководителя на фондация " Българска памет " Милен Врабевски " заради несъблюдение на изискванията за влизане в Република Северна Македония ". Това се схваща от изказване на представителя на вътрешното министерство на западната ни съседка Тони Ангеловски, оповестява Българска телеграфна агенция.

 Български евродепутат не е бил позволен да влезе в Северна Македония Български евродепутат не е бил позволен да влезе в Северна Македония

" Македонската полиция няма да разреши, нито в този момент, нито в бъдеще ще разреши, да влязат в страната хора, които са евентуални извършители на публичния ред и успокоение и които наскърбяват и омаловажават жителите и страната ", сподели Ангеловски.

Повече детайлности по случая не се дават. Официален коментар от представители на изпълнителната власт в Северна Македония към момента няма.

Вчера Ковачев заяви, че не е бил позволен от граничните управляващи на Северна Македония да участват на събитие, с което трябваше да почетат паметта на починалите българските воини край Ново село. Освен с Врабевски, той е бил с още трима души. Всички те не са били позволени на територията на Северна Македония. Никой от тях не е бил арестуван.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР