Македонската полиция арестува седем души, заподозрени, че са се сражавали

...
Македонската полиция арестува седем души, заподозрени, че са се сражавали
Коментари Харесай

В Македония арестуваха джихадисти

Македонската полиция арестува седем души, обвинени, че са се сражавали за джихадистите в Сирия и Ирак, съобщи „ Балкан инсайт “. Всички те са с македонско поданство и са на възраст сред 23 и 47 години.
Вътрешното министерство на Македония разгласи, че арестуваните са се сражавали зад граница за терористични групировки. От ведомството показаха, че службите имат потенциала да се оправят с провокациите пред националната сигурност.

Македонските служби са по петите на жители, които са се били зад граница, само че са се завърнали в родината си. През 2014 година в страната беше признат закон, който криминализира сражаването за терористична формация. Минималната присъда е от пет години.

Експертите считат, че пикът в набирането на джихадистки бойци от Македония и други балкански страни е отминал. Въпреки това полицията в Македония счита, че най-малко 30 македонски жители са умрели при сражения в Близкия изток, до момента в който други 70 са се завърнали в страната. „ Ислямска страна “ загуби голяма част от териториите си в Сирия и Ирак.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР