Македонската опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ съобщи, че се застъпва за приятелски

...
Македонската опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ съобщи, че се застъпва за приятелски
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ призова за оттегляне от договора за добросъседство

Македонската опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ заяви, че се застъпва за другарски и добросъседски връзки с България, която е другарска страна и за другарство сред македонския и българския народ, само че съглашението, което министър-председателят Зоран Заев подписа не зачита ползите на македонския народ и на Македония. От ВМРО-ДПМНЕ изискват от ръководещата партия СДСМ да се отдръпна от контракта, предава „ Фокус ".

Темата за реакцията на опозицията по отношение на контракта е водеща за всички македонски медии, изключително в този момент, когато следва неговата ратификация в македонския парламент.

Държавната организация " Макфакс " цитира заявката на ВМРО-ДПМНЕ, че " Антинародното и марионетно държавно управление на СДСМ подписа нездравословен контракт с България. " От там сочат, че " ВМРО-ДПМНЕ счита, че би трябвало да има контракт с България, само че контракт, който ще бъде равносилен в правата и отговорностите и в който ще се съблюдават националните и държавни ползи на Република Македония ".

" Канал 5 ", както и електронните издания " Локално ", „ Сител " и, „ 24 Вести ", едногласно извеждат като заглавие на репортажа си " ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да се отдръпна от Договора с България ".

Македонският " Фокус " сочи, думите на партията, съгласно които държавното управление на СДСМ към момента има късмет да се отдръпна.

„ Стандард ", „ A1On ", „ ТВ21 " и „ МКД " пишат, че съгласно ВМРО-ДПМНЕ „ Марионетното държавно управление на СДСМ е подписало нездравословен контракт с България ".

„ Точка " и „ Република " прибавят, че СДСМ нямат потенциал да води страната и че македонският народен интерес е подложен за продажба.

„ Телевизия Нова " оповестява, че СДСМ доста скоро ще носи политическа отговорност, тъй като още на локалните избори народът ще изпрати обръщение на отвращение и неодобрение на „ марионетния " министър-председател Заев, който ще бъде надвит и делегитимиран.

Македонските медии са сигурни, че ВМРО-ДПМНЕ няма да поддържа контракта за добросъседство с България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР