Макар в последните два месеца цените на горивата в света

...
Макар в последните два месеца цените на горивата в света
Коментари Харесай

Цените на горивата в Монтанско варират с до 20 стотинки разлика

Макар в последните два месеца цените на горивата в света да се намаляват, то по бензиностанциите в по-малките селища на област Монтана това не проличава толкоз, откри репортерско изследване на Българска телеграфна агенция.

Докато в Монтана и Лом, където има по няколко бензиностанции на огромните вериги, цените са към 1,00 лв. за литър автогаз и към 2,50 лв. за дизел и бензин, то в по-малките селища към момента няма понижение в цената. В курортния град Вършец има няколко бензиностанции, които продават на една и съща цена всички горива, без да има даже и стотинка разлика, като цените са с 10-15 стотинки нагоре. Бензиностанция на една от огромните вериги там продава със забележителна разлика в съпоставяне със своите бензиностанции в Монтана и Враца. В още по-малките селища автогазът коства към 1,20 лв., а дизелът и бензинът – към 2,70 лв. за литър. Ако водачът зареди в Монтана с най-евтиното гориво газта, то той ще стигне до София за към 9-10 лв., на дизел с към 13-15 лв., на бензин с към 18-20 лв., а в случай че зареди във Вършец ще даде повече пари, въпреки дистанцията до София да е по-малко. Още по-голям ще бъде разхода в левове, в случай че зареди на дребна бензиностанция в някое от селата на района.

Шофьори от дребните селища постоянно посещават бензиностанциите в Монтана, Лом и Берковица, с цел да си изпълнят до горе резервоара с дизел и бензин и бутилки с автогаз, с цел да спестят пари и когато свършат запасите – отново пътуват до трите града. Често по бензиностанции в Монтанско може да се чуе шегата, че хората на село са най-богати, тъй като заплащат най-вече за горивата. Разликата става изключително огромна в моменти на спад на цените – в по-големите селища горивата падат бързо, до момента в който в по-малките понижението или въобще не идва или идва със забавяне от няколко месеца. Не е по този начин обаче, когато цените на горивата в света се качват – в дребните бензиностанции ги подвигат даже и по-бързо, в сравнение с в града.

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР